Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

29 November 2015

Saksikan Perkauman Yahudi Israel

Lihat sendiri bagaimana bangsa lain dilayan di Israel. Mungkin bukan Melayu dan Bumiputera boleh ambil iktibar dan bersyukur dengan keterbukaan yang mereka terima disini.

Guan Eng Langgar PerjanjianPerjanjian apakah yang telah Lim Guang Eng langgar? Kini perang dalaman DAP Penang menimbulkan pelbagai persoalan. Image ini penuh seribu makna.

22 November 2015

Songlap 50juta Duit Gereja

Penjara 8 tahun – hukuman dijatuhkan mahkamah ke atas pastor gereja City Harvest

https://helenang.wordpress.com/2015/11/21/penjara-8-tahun-hukuman-dijatuhkan-mahkamah-ke-atas-pastor-gereja-city-harvest/

Mahkamah Singapura kelmarin menjatuhkan hukuman penjara lapan tahun ke atas pastor Kong Hee bersabit kesalahan menipu.
Pastor Kong adalah pengasas gereja City Harvest. Dia seorang penipu licik – “The prosecution’s position is that the six were sophisticated liars” (The Business Times,21 Oct 2015).

Haruan makan anak

Lima orang ‘church elders’ (konco-konco pastor evangelis) turut dihukum penjara sehingga enam tahun kerana sama-sama menyonglap tabung gereja sebanyak S$50 juta (RM151 juta).
BAWAH: Berita muka depan The Straits Times (Singapura); kontroversi yang kurang diberi tumpuan oleh The J-Star
cityharvest
Pihak pendakwa raya mendedahkan bahawa jumlah wang yang diselewengkan oleh si Sneaky Pastor beserta para church elders beliau adalah begitu mengejutkan (“staggering” amount misappropriated).
Gereja City Harvest merupakan kes paling berat dalam sejarah undang-undang jenayah Singapura, melibatkan jumlah terbesar duit derma yang telah dipalsukan akaun oleh pesalah.
City-Harvest-ChurchTrust
Pengikut City Harvest terus memberi sokongan terhadap pemimpin gereja

Sheeple ibarat lembu dicucuk hidung

Namun qariah gereja City Harvest masih kekal memberi sokongan kepada idola mereka itu. Nyata pastor evangelis berjaya mencuci otak pengikut-pengikutnya yang taksub itu dengan amat berkesan sekali.
Gereja City Harvest kini diketuai pastor Sun Ho, iaitu isteri pastor Kong Hee.
Sun-Ho-Magazine-shoot

Media merupakan sarang evangelista

Pada suatu ketika dulu, Sun Ho – gambar magazine shoot atas – diangkat sebagai media ‘darling’ oleh majalah dan akhbar bahasa Inggeris pro-Kristian yang sayangkan evangelista.
Malah belanja yang besar – “in line with Shakira’s marketing budget and less than the budget for Beyonce” – telah dikhususkan oleh pastor gereja City Harvest untuk tujuan pemasaran dan promosi bagi menaikkan nama Sun Ho.

Singapore megachurch founder on trial for ‘stealing more than $40million to fund his wife’s American pop star dream’ (Daily Mail7 Oct 2013)
stealing more than $40million

Jerusubang

Ibukota maksiat Malaysia
Cara gereja sesat evangelis mendakwah ialah menerusi nyanyian pop dan tarian lucah.
“Known for its slick image and wealth-focused brand of Christianity, City Harvest Church (CHC) has some 17,500 members in Singapore and branches around the world.” – BBC on 20 Nov 2015
Cawangan-cawangan gereja City Harvest di negara jiran kini berpusat di Subang Jaya.
Hannah Yeoh atas pentas di City Harvest Church, Subang Jaya
Gambar di atas menunjukkan Hannah Yeoh berada atas pentas di gereja City Harvest Subang Jaya.
Evangelista Malaysia pun cukup teruja dengan Gospel of Prosperity.

21 November 2015

Nurul faham tak maksud Musuh Negara?

Yang terbaru tentang isu foto intim di antara Nurul Izzah dengan Jacel Kiram di Filipina. 
Anda baca :
Kerajaan akan mengemukakan kertas siasatan kepada Peguam Negara untuk melihat aspek perundangan yang boleh digunapakai bagi mengambil tindakan sewajarnya terhadap Ahli Parlimen PKR Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar yang bertemu dengan puteri Jamalul Kiram III di Filipina, 9 Nov lalu.

“Secara operasi saya serahkan kepada pihak polis. Kerajaan berpendapat pertemuan itu sangat tidak dialu-alukan seolah-olah mencabar dan meletakkan orang Sabah sebagai mangsa kepada perbuatan oleh keluarga Kesultanan Sulu khususnya Jamalul Kiram III. 
"Tindakan itu seolah-olah memberi pengiktirafan kepada pihak pencerobohan,” kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Sebagai Ahli Parlimen, Izzah katanya tertakluk kepada beberapa tatacara yang boleh diambil tindakan oleh Yang Dipertua Dewan Rakyat sekiranya terdapat usul untuk mengambil tindakan terhadap beliau.

Nurul Izzah pada 9 November lalu memuat naik gambar pertemuannya dengan Puteri Jacel H Kiram, di laman Facebook miliknya yang mendesak pembebasan bapanya, Datuk Seri Anwar Ibrahim - sumber
Nampaknya kita perlu menunggu keputusan Peguam Negara setelah beliau meneliti kertas siasatan dan viabilitinya dari segi undang-undang. Dan sekarang, timbul pula persoalan dalam media sosial tentang kemungkinan Nurul Izzah telah melanggar akta POTA?

Anda lihat infografik yang viral dalam media sosial di bawah :06 November 2015

Jauhi Syirik & RibaSetiap hari kehidupan kita dipenuhi dgn kesyirikan dan aktiviti berasaskan riba..

03 November 2015

Bersyukurlah.. Dengar Nasib Kanak2 Di Manila


Umur Umat Islam Kurang Dari 1500 Tahun

No. 1-5 Tanda Kecil Kiamat pada Permula’an Islam


1.   Diutusnya Nabi Muhammad saw.
“Aku diutus adalah bersama’an dengan kiamat seperti dua jariku ini,” Dan beliau mengisyaratkan dengan menggiringkan jari telunjuk dan jari tengahnya.” (Keshahihan hadits ini adalah Muttafaq ‘Alaih, yang juga diriwayatkan oleh Imam Ahmad, Bukhari dan Muslim dari Abu Hurairah, Anas dan Sahal bin Sa’ad), (HR. shohih Muslim dari Sahl bin Sa’ad, dalam Ringkasan Shohih Muslim, M. Nashiruddin Al-Bani, hadits no. 2062, hal-1065, terbitan Gema Insani).
Dalam riwayat lain Beliau bersabda : “Aku diutus bersama’an dengan kiamat, dan sungguh ia hampir saja mendahuluiku.” (Hadits ini dikeluarkan oleh Ahmad dan Ath Thabari dengan sanad yang hasan dari hadits Buraidah bin Hushaib).
“Amma ba’du, maka sesungguhnya perkata’an yang paling benar adalah Kitabullah, dan sesungguhnya petunjuk yang paling utama adalah petunjuk Muhammad dan seburuk-buruk perkata’an adalah kabar baru yang tidak jelas asal-usulnya, sedangkan segala kabar baru yang tidak jelas asal-usulnya adalah bid’ah dan setiap bid’ah adalah kesesatan dan setiap kesesatan adalah di neraka, hari kiamat akan datang kepadamu dengan tiba-tiba, saya diutus oleh Allah bersama’an dengan hari kiamat seperti ini, kiamat itu akan datang kepada kamu di pagimu atau di petang harimu.” (Hadits riwayat Ahmad, Muslim, Nasa’I, dan Ibnu Majah dari Jabir).
“Saya diutus pada waktu yang beriringan dengan hari kiamat yang mana aku mendahuluinya sebagaimana ini mendahului ini.” Dan Beliau saw. mengisyaratkan kepada kepada jari telunjuk dan jari tengah beliau.” (Hadits ini diriwayatkan oleh Tirmidzi dan Ath Thabari dari Al Mustaurad bin Syaddad).
“Aku diutus bersamaan dengan akan datangnya kiamat.” (HR. Imam Qurthubi dalam kitabnya At Tadzkirah).

2.   Terbelahnya bulan
Telah dekat datangnya saat itu dan Telah terbelah bulan*. (QS. Al Qamar 54:1).
(Kabar terbelahnya bulan ini diriwayatkan oleh Imam Bukhari, Muslim, Ahmad dan lain sebagainya. Tafsir Ibnu Katsir, surat Al Qamar, Juz. 4).

3.   Penaklukan Baitul Maqdis dan Kematian Masal oleh wabah penyakit yang mematikan dengan cepat
“Hitunglah ada enam perkara yang akan terjadi menjelang (di gerbang) hari kiamat, yaitu : Kematianku, kemudian penaklukan Baitul Maqdis, kemudian kematian massal seperti penyakit Qu’as (penyakit yang mematikan kambing dengan cepat). Kemudian melimpahnya uang (harta) sehingga apabila seseorang diberi gaji seratus dinar (dinar adalah uang yang terbuat dari emas murni), maka ia tetap tidak puas (kesal), kemudian munculnya fitnah (goda’an, kekacauan dan kemaksiatan) yang memasuki setiap rumah-rumah orang ‘Arab, kemudian adanya gencatan senjata (perdamaian) antara kamu dengan Bani Ashfar (Eropa dan Amerika), kemudian mereka mengkhianati kamu, dimana mereka akan menyerangmu di bawah 80 bendera dan di bawah tiap-tiap bendera itu terdapat 12000 orang (tentara). (Riwayat Bukhari dalam kitab Shahihnya dari ‘Auf bin Malik, kitab Al Jizyah wa Al Mawada’ah, Juz. 6. diriwayatkan oleh Ahmad dan Thabrani dari Mu’adz bin Jabal. Dan di dalam Asshahihah Al Albaani 1883).”
(Kitab sejarah “Tarikh Ath Thabari”, Juz. 3, pembahasan mengenai Penaklukan Baitul Maqdis. Kitab
“Mu’jamul Buldan, Yaaquutul Hamra,” Juz 1, hal. 180-181. kitab “Al Mausu’ah Adzahabiyah,” oleh Dr. Fathimah Mahjub, Juz. 8, Baitul Maqdis). (Dapat juga dilihat pada buku Sejarah Islam :Ahmad Al-Usairy, terbitan Akbar dan buku Umur Umat Islam : Amin Muhammad Jamaluddin, terbitan Cendekia)

4.   Pertempuran dua kelompok besar dari Kaum Muslimin
“Tidak akan berdiri hari kiamat sehingga dua kelompok yang besar dari Kaum Muslimin saling berperang dengan satu seruan (slogan kebenaran) yang sama.” (Ini adalah sebagian teks hadits yang shahih yang diriwayatkan oleh Ahmad, Bukhari, Muslim dan lain sebagainya dari Abu Hurairah), ((HR. shohih Muslim dari Abu Hurairoh, dalam Ringkasan Shohih Muslim, M. Nashiruddin Al-Bani, hadits no. 2007, hal-1027-1028, terbitan Gema Insani).
(Dapat juga dilihat pada buku Sejarah Islam :Ahmad Al-Usairy, terbitan Akbar dan buku Umur Umat Islam : Amin Muhammad Jamaluddin, terbitan Cendekia)

5.   Munculnya api Hijaz
“Tidak akan berdiri hari kiamat sehingga keluar api dari negeri Hijaz yang akan menerangi leher-leher onta di Bashra.” (Diriwayatkan oleh Bukhari dalam kitab shahihnya dengan nomor 7118 dan juga diriwayatkan oleh Hakim dari Abu Hurairah), (HR. shohih Muslim dari Abu Hurairoh, dalam Ringkasan Shohih Muslim, M. Nashiruddin Al-Bani, hadits no. 2011, hal-1029, terbitan Gema Insani).
.”Imam Nawawi telah berkata : “Pengetahuan akan keluarnya api ini sudah tidak perlu diragukan lagi (mutawatir, valid) bagi semua penduduk Syam.” (Lihat kitab Fathul Baari, Juz. 13, kitab Al Fitan. Dan lihat juga kitab At Tadzkirah oleh Imam Qurthubi dan kitab Asyratussya’ah oleh Al Barzanji).

No. 6-46 Tanda Kecil Kiamat Setelah Permula’an Islam Hingga Pembatas dengan Tanda Besar Kiamat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog