Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

21 November 2015

Nurul faham tak maksud Musuh Negara?

Yang terbaru tentang isu foto intim di antara Nurul Izzah dengan Jacel Kiram di Filipina. 
Anda baca :
Kerajaan akan mengemukakan kertas siasatan kepada Peguam Negara untuk melihat aspek perundangan yang boleh digunapakai bagi mengambil tindakan sewajarnya terhadap Ahli Parlimen PKR Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar yang bertemu dengan puteri Jamalul Kiram III di Filipina, 9 Nov lalu.

“Secara operasi saya serahkan kepada pihak polis. Kerajaan berpendapat pertemuan itu sangat tidak dialu-alukan seolah-olah mencabar dan meletakkan orang Sabah sebagai mangsa kepada perbuatan oleh keluarga Kesultanan Sulu khususnya Jamalul Kiram III. 
"Tindakan itu seolah-olah memberi pengiktirafan kepada pihak pencerobohan,” kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Sebagai Ahli Parlimen, Izzah katanya tertakluk kepada beberapa tatacara yang boleh diambil tindakan oleh Yang Dipertua Dewan Rakyat sekiranya terdapat usul untuk mengambil tindakan terhadap beliau.

Nurul Izzah pada 9 November lalu memuat naik gambar pertemuannya dengan Puteri Jacel H Kiram, di laman Facebook miliknya yang mendesak pembebasan bapanya, Datuk Seri Anwar Ibrahim - sumber
Nampaknya kita perlu menunggu keputusan Peguam Negara setelah beliau meneliti kertas siasatan dan viabilitinya dari segi undang-undang. Dan sekarang, timbul pula persoalan dalam media sosial tentang kemungkinan Nurul Izzah telah melanggar akta POTA?

Anda lihat infografik yang viral dalam media sosial di bawah :3 comments:

 1. Replies
  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

   Delete
 2. Dah tu, mak bapak dia sendiri adalah musuh negara...anak pun ikut sama la jadi pengkhianat. Di Malaysia ni, takde keluarga lain yang digelar keluarga songsang pengkhianat puaka laknatullah.
  Anak beranak Lim dan anak beranak Karpal yang dibenci oleh ramai pun tak pernah digelar PENGKHIANAT.
  Cuma anak beranak puaka anak benih bapak syaitan peliwat tegar je yang digelar KELUARGA PENGKHIANAT!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog