Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

09 July 2015

1MDB Masih Belum Checkmate

Anda tak PENAT ke MENONTON 'DRAMA 1MDB' yang meRUPAkan KARYA tak LAKU DS Najib ini?

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! Korang SEMUA tak LETIH ke dengan DRAMA 1MDB meLERET-LERET yang diLAKONkan dan diARAHkan oleh DS Najib ini? Korang INGAT tak dulu ada SINETRON Indonesia berTAJUK 'BAWANG PUTIH BAWANG MERAH' yang CERITAnya PUNYAlah meLERET lagi MERAPU sampai dah tak keTAHUan dah apakah keSUDAHan CERITAnya yang 'HAMPEH' ini?


Tak SANGKAlah pulak REKOD DRAMA paling meLERET lagi MERAPU dari Indonesia ini telah pun diPECAHkan pulak oleh DRAMA 1MDB yang NYATA lebih REALISTIK, menDEBARkan dan TIDAK KURANG jugak bab MERAPUnya.. SeBENARnya, keSUDAHan DRAMA 1MDB ini MUDAH aje jika DS Najib meLEPASkan JAWATANnya dalam 1MDB atau pun MoF menutup aje OPERASInya.. Namun demikian, jelas sekali itu bukanlah PILIHan DS Najib dan MoF yang diKAWAL olehnya.. Tentu sekali ada sesuatu yang DS Najib cuba SEMBUNYIkan dari pengeTAHUan UMUM..


Demi meneruskan DRAMA 1MDB yang RAKYAT sudah MELUAT dan MAHUkan penyudahnya ini masih cuba diTERUSkan oleh DS Najib.. Malah, diLERETkan pulak JALAN CERITAnya dengan BABAK seperti menuduh TUN DR. Mahathir berBOHONG dalam DRAMA ini..


Tak CUKUP dengan BABAK yang UMPAMA separuh MASAK itu, DS Najib cuba meLEBARkan lagi JALAN CERITAnya dengan menambahkan lagi pemBOHONGan yang RAKYAT sudah pun TAHU keBENARannya..AYAM kat dalam REBAN pun tak denya nak kena TIPU dengan CERITA ini..


Dah dua BABAK dah RAKYAT menyaksikan pemBOHONGan DS Najib dalam DRAMA 1MDB yang dah MERAPU ini.. Kemudiannya, apabila MEDIA seperti Wall Street Journal MULA meLEMPARkan KRITIKkan terhadap DRAMA 1MDB ini, DS Najib dah MULA mengGELABAH.. 


DS Najib terpaksa TUNJUK BERANI dengan mengGERTAK pulak nak SAMAN Wall Street Journal seperti berikut.. Ye la.. Kenalah TUNJUK HEBAT jugak depan PenCACAInya tuh..


Perghh.. Bukan MAIN HEBAT lagi para PenCACAI berSORAK dengan LAKONan keBERANIan DS Najib kali ini.. Seolah-olah LAKONan sedemikian cukup MANTAP untuk meMENANGi ANUGERAH Sri Angkasa atau pun ANUGERAH Panca Delima.. Kalau IKUTkan PenCACAI, mereka siap nak CALONkan untuk ANUGERAH ACADEMY AWARD lagi tuh.. KAH!KAH!KAH!


Akhirnya, RAMAI PenCACAI terMALU sendiri apabila LAKONan DS Najib CUKUP TIDAK memBERANGSANGkan seperti di bawah.. KAH!KAH!KAH!


Apa ini? Ianya seolah-olah memBERIkan GAMBARan bahawa DS Najib pergi berTANYAkan SOALAN kepada MEDIA Wall Street Journal yang mengKRITIK LAKONannya samada dia LAYAK diBERIkan PUBLISITI atau TIDAK? Kalau nak SAMAN pengKRITIK tuh SAMAN aje la.. Takkanlah masih nak berTANYA pulak "Boleh ke saya SAMAN awak? Awak takpe ke kalau saya SAMAN awak?".. HE!HE!HE!

Yang NYATAnya, DRAMA 1MDB ini sudah menelan BELANJA PRODUKSI yang CUKUP BESAR dan diTANGGUNG kerajaan.. Kita sebagai RAKYAT pulak terPAKSA menjadik pemBELI TIKETnya..

Kalau IKUTkan KATA DS Najib, ianya berBALOI-BALOI.. Entah kat mana UNTUNGnya tuh tak TAHUlah pulak.. Yang NYATAnya, RAKYAT macam kitalah yang RUGI pasal terpaksa BAYAR HARGA yang MAHAL untuk MENONTON DRAMA 1MDB ini.. SERONOK ke? Mungkin apabila tiba PRU-14 nanti DS Najib akan meNILAI sendiri samada RAKYAT SERONOK ke tak..

Wallahualam..

2 comments:

 1. Media yang mengambil pendekatan munafik akan disukai dan menjadi rujukan golongan munafik dan musuh-musuh Islam jua..

  ReplyDelete
 2. Peristiwa Sarawak Report mengeluarkan dakwaan bahawa tiada dana sebesar yg dikatakan oleh Najib di Singapura, sehinggakan sumber bank berkenaan sendiri mengesahkan tiada dana tersebut.

  Statemen 1- Najib : Dakwaan tersebut adalah palsu, dana tersebut telah ditebus dan berada di Bank di Singapura.

  Statemen 2 - Arul Kanda: Saya sendiri telah melihatnya dan ianya adalah wang tunai!.

  Bukankah PM kita sekrg ini berbohong sepanjang kes 1MDBnya dan hari ini tidak malu meminta rakyat tidak mempercayai sebarang dakwaan luar. PM yg memalukan Malaysia

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog