Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

06 April 2014

Bepuluh Ribu Penyokong Kerajaan Berhimpun

  • Berpuluh ribu penyokong kerajaan berhimpunBerpuluh ribu penyokong kerajaan berhimpun. - Foto Bernama
 1 / 1 
BANGKOK - THAILAND. Berpuluh-puluh ribu penunjuk persaan prokerajaan dari Barisan Bersatu bagi Demokrasi Menentang Diktator(UDD) berhimpun di jalan utama di pinggir Bangkok untuk memulakan perhimpunan selama tiga hari sebagai menyokong kerajaan sementara Perdana Menteri Yingluck Shinawatra.
Perhimpunan di bahagian barat Bangkok itu adalah cuma raptai untuk perhimpunan yang lebih lama selepas pertengahan bulan ini. 
Pemimpin Baju Merah Jutuporn Prompan berkata kumpulannya mahu menyuarakan pendirian mempertahankan demokrasi, terutamanya perdana menteri. 
Beliau berkata mempunyai perdana menteri yang menyandang jawatan bukan menerusi pilihan raya adalah sesuatu yang tidak boleh diterima.
Ini jelas merujuk kepada desakan kumpulan antikerajaan supaya Yingluck meletak jawatan dan digantikan dengan perdana menteri yang berkecuali untuk melaksanakan pembaharuan sebelum mengadakan satu pilihan raya umum. 
"Kami tidak mahu campur tangan asing untuk menukar perdana menteri secara tidak demokratik. Justeru itu, kami mahu menjelaskan pendirian kami hari ini.
Kami menjangka 500,000 orang akan menyertai perhimpunan tiga hari itu," kata Jatuporn.
Perhimpunan itu pasti menjadi suntikan semangat yang diperlukan oleh Yingluck kerana karier politiknya bergantung kepada keputusan Suruhanjaya Anti Rasuah Kebangsaan sama ada mendakwanya atau tidak berhubung skim subsidi beras yang menimbulkan kontroversi.
  
Perhimpunan itu diadakan di bawah kawalan ketat dengan 3,000 anggota polis dan kira-kira 400 anggota tentera mengawal kawasan perhimpunan di Jalan Utthayan di wilayah Nakornpraton. 
Bagaimanapun, Timbalan Ketua Polis Worapong Chewpreecha yang bertanggungjawab bagi keselamatan, tidak bimbang kemungkinan berlakunya konfrantasi antara penunjuk perasaan prokerajaan dan kumpulan antikerajaan kerana kawasan perhimpunan mereka terletak jauh daripada satu sama lain. - Bernama

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog