Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

01 March 2014

Sengit : Siapa Pilihan Anda? Azmin atau Khalid?

SAH! KHALID CABAR AZMIN BAGI JAWATAN TIMBALAN PRESIDEN PKR...PANAS!..PANAS!

SABTU, 1 MARCH 2014
http://ibm-akusayangumno.blogspot.com/2014/03/sah-khalid-cabar-azmin-bagi-jawatan.html

Nampaknya keretakan dalam PKR semakin meluas apabila Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengumumkan malam ini akan mencabar Azmin Ali bagi jawatan Timbalan Presiden PKR dalam pemilihan pucuk pimpinan parti itu. Bagaimanapun, katanya, kempen untuk jawatan tersebut akan bermula selepas pilihan raya kecil DUN Kajang. Katanya, ia kerana beliau tidak mahu dilihat mengutamakan diri daripada parti.

Sebab perjuangan parti kita ialah perjuangan bersama, katanya ketika berucap di 'Majlis Kasih Bertaut" di kediaman rasminya di Shah Alam malam ini. Pengumuman Khalid itu mendapat tepukan gemuruh dari kira-kira 250 yang hadir. Antara pimpinan yang hadir ialah Senator Syed Shahrir Syed Mohamud, Pakar Perlembagaan Prof Dr Abd Aziz Bari, bekas pengerusi PKR Perak Mustaffa Kamil Ayub, calon ketua AMK Nazree Yunos, ahli jawatankuasa pusat Dr Mohd Rafie Abdul Malik dan Timbalan Ketua AMK, Khairul Anwar Zainuddin.

Khalid turut berkata beliau telah mendapat restu untuk bertanding dari pimpinan tertinggi PKR. Katanya, beliau sudah war-warkan dengan pucok pimpinan parti dan mereka tiada halangan untuk beliau bertanding, katanya ketika ditemui wartawan selepas itu. Pemilihan kepimpinan PKR itu akan bermula pada 4 April hingga 11 Mei depan. Sementara itu, Setiausaha politik Menteri Besar, Azman Abidin ketika dihubungi petang tadi mengenai perrkara itu berkata: "Ya, betul. MB akan tawarkan diri bertanding jawatan Timbalan Presiden." 

Jemputan rasmi ke majlis malam ini tidak menyebut apa-apa mengenai Khalid akan mengumumkan hasratnya untuk bertanding. Bagaimanapun, terdapat satu"jemputan tidak rasmi" yang beredar di kalangan pemimpin parti, yang menyatakan Menteri Besar akan mengumumkan beliau sedia merebut jawatan nombor dua parti itu. Ia merupakan rahsia terbuka bahawa Khalid dan Azmin, yang dianggap sebagai'anak emas' Datuk Seri Anwar Ibrahim, sentiasa bertelagah. 

Azmin tidak dapat dihubungi, tetapi seorang pembantunya memaklumkan kepada media bahawa MP Gombak itu tidak ada sebarang komen. Ditanya sama ada Azmin akan mempertahankan jawatannya, pembantunya itu berkata, akan diumumkan kemudian. Lawanlah...lawan. Seronok tengok Parti PKR ni bergolak dan bergaduh sesama sendiri. Ini akan membuat Penasihatnya yang juga Ketua Pembangkang pening kepala dan jadi sasau. Melihat senario parti PKR ni, jelas mereka bukanlah parti yang benar-benar membela nasib rakyat, Parti ini lebih cenderong kepada kepentingan peribadi dan mereka hanya pandai berpolitiking siang dan malam.

Kalau Anwar Brahim menang pada PRK DUN Kajang nanti, aduh, malangnya nasib orang-orang di Kajang. Maka, sebelum terlambat, kepada pengundi-penduduk di Kajang, fikir seribu kali sebelum mengundi Anwar. Bantulah calon BN, Datin Paduka Chew Mei Fun. Berilah dia peluang kerana trak rekodnya lebih baik daripada Anwar Brahim. fikir-fikirkan. Wasallam. 

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog