Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

31 March 2014

Nik Aziz Dah Minta Maaf, Irene Dah Meninggal..

Irene Fernandez meninggal dunia


Aktivis hak asasi dan Pengarah Eksekutif Tenaganita Irene Fernandez meninggal dunia hari ini selepas mengalami kegagalan jantung.

“Irene meninggal dunia pada pukul 10.58 pagi ini di Unit Rawatan Koronari Hospital Serdang.
“Saya serta keluarga lain berada di sisinya semasa beliau menghembuskan nafas terakhir,” kata Josie sambil menambah hasrat terakhir Irene adalah untuk mayatnya dikremasi.

 Irene Fernandez, 69, meninggalkan seorang suami dan tiga orang anak, dirawat di Hospital Serdang sejak Selasa.Mayat mendiang akan dibawa ke rumahnya di Seremban.

Irene yang sebelum ini dikenali dengan perjuang sesamarataan hak yang banyak menyentuh tentang isu  isu sensetif seperti agama dan kaum. Antara kontroversi yang menyulubungi beliau mnegenai ulasan Irene yang dilihat banyak mempertikaikan perlembagaan Malaysia.

diantaranya adalah penerbitan artikel bertajuk Constitutional provisions on Malay rights, land, promote discrimination, study suggests seperti disiarkan dalam portal berita propembangkang, The Malaysian Insider
http://paritbuntarrebels.blogspot.com/2014/03/irene-fernandez-meninggal-dunia.html

2 comments:

  1. Elok ler mampus keparat keparat petualang negara. . Aman makmur malaysia ni. .si sekor dua lagi tu bila.nak mampus. si ambiga ka . .marina chin ka. Atau pun marina mahathir. . Lagi bagus kalo nuar brhi yang mamous.

    ReplyDelete
  2. Dia x mampus d tpt biasa, tp dlm PENJARA..........!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog