Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

12 October 2013

Inilah Cara UMNO Membunuh Diri Sendiri

Sedarlah wahai pemimpin UMNO... kenapa orang muflis tidak layak memilih? Apa justifikasi anda? Orang muflis masih boleh mengundi dan tentunya anda perlukan undi mereka di PRU14 nanti walaupun mereka muflis.. Tapi kenapa sekarang tak benarkan orang muflis memilih dalam UMNO?

3 comments:

  1. Dah termaktup dalam perlemagaan parti, orang muflis tidak layak memegang sebarang jawatan,PRU pulak bukanlah satu pertubuhan.UMNO tidak pernah melangar perlemagaan parti yang mana DAP lakukan.

    ReplyDelete
  2. Kita perlu ingat, perlembagaan Negara lebih besar atau perlembagaan parti. Pilihan raya Umum boleh undi, pilihan raya parti tidak boleh. Yang terkandung dalam Akta bersabit muflis, tidak layak memegang jawatan dalam parti politik atau pertubuhan berdaftar. Orang muflis sungguh hina kah?

    ReplyDelete
  3. Peraturan ini akan menikam UMNO. Banyak peguam yang berjawatan dalam UMNO tetapi tak faham Akta Kebankrapan (1967) menyebut tidak boleh memegang jawatan tak sebut pun mengundi. Jadi mana-mana orang UMNO nak jadi ADUN atau ahli parlimen, jangan undi mereka sebab peraturan songsang. Pilihan raya UMNO tak boleh mengundi tetapi pilihan raya Umum boleh.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog