Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

26 July 2013

UMNO Nak Jawab ke Tak Isu Ni ?? SK Sri Pristana Bakal Jadi Kem PR

Berat UMNO nak kena jawab ni bila Guru Besar kes sekolah kantin ni dah luahkan perasaannya yg kini sedang dilanda dilema namun tiada wakil UMNO yg timbul utk beri bantuan. What happening to you UMNO... dah lupa diri balik ke? Pergi la cepat bantu guru besar yg juga telah berkorban membantu UMNO dalam PRU13.. 

2 comments:

 1. Sebenarnya orang melayu bukan suka kpd PR... Tapi mereka seolah dipaksa dan dihalakan supaya menyokong PR oleh pemimpin umno sendiri. Lihatlah isu ini, isu alvivin, isu gobalakrishnan dan berpuluh isu lain.
  Tiada seorang pemimpin umno yang sanggup mempertahankan GB tersebut... Padahnya semua guru akan menjadi musuh umno secara terpaksa..... Bodohnyalah umno.....

  ReplyDelete
 2. Kasihannya guru besar Melayu/Islam kita yang DIANIAYA ini! Guru besar Cina yang panggil murid Melayu 'babi' dsbnya, tak pual dapat layanan seperti ini - kesnya pun dah senyap terus! Jadi mana NGO-NGO Melayu/Islam untuk bela bangsa kita yang dianiaya ini?

  Semua penyerangan ini sebenarnya DIRANCANG - penyerangan RAKUS tak henti-henti dari MUSUH Islam/Melayu yang diketuai CINARASIS DAP/PKR yang terus makin GANAS! Maka si Kristian Zionis DAP/PKR akan tercapai cita-cita mereka untuk terus MEMIJAK Islam/umatnya! Patutnya, si pembuat fitnah dari luar iitu diSIASAT KDN, kerana mahu mencetuskan RUSUHAN perkauman antara kaum India dan Melayu!

  Lihat GERTAKAN CINA Kristian yang terbaru ini – yang tak hirau lansung bahawa Islam adalah agama PERSEKUTUAN TANAH MELAYU ini, dan memaksa umat Islam MENJAGA hati umat Kristian – BUMIPUTERA Melayu/ Islam, diPIJAK dan DIHINA, pedulikan! PENJAJAH British laknat PAKSA pemimpin Melayu bagi kerakyatan dengan mudah sampai sejuta bangsa pendatang, dan juga mereka dapat Singapura, tapi MASIH TAK CUKUP bagi si CINARASIS ini! Sekarang Allah SWT SUCI kita, pun mahu diKRISTIANKan dan lagipun Jesus adalah (jelmaan) Tuhan bagi umat Kristian sedangkan bagi umat Islam, Nabi Isa AS adalah hanya seorang Nabi.

  Memang si CINARASIS DAP/PKR nak hasut SELURUH kaum Kristian, Cina dan sekarang kaum India pula, termasuk di Sabah dan S’wak untuk benci Melayu/Islam/UMNO, dengan menggunakan agama!

  Lihat di http://manzaidiamn.blogspot.com/, Kristian makin melampau , Ahad, 21 Julai 2013:

  Terkejut pendirian Umno dalam isu 'Allah', Kristian mahu Kabinet laksanakan penyelesaian 10 perkara.

  Kumpulan Kristian terbesar yang mahu Putrajaya melaksanakan penyelesaian 10 perkara berhubung penggunaan kalimah Arab “Allah” oleh komuniti itu terkejut dengan kenyataan dibuat oleh dua pemimpin Umno berhubung perkara itu.

  Pengerusi Persekutuan Kristian Malaysia (CFM) Rev Dr Eu Hong Seng, berkata kenyataan Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir dan Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Abdul Rahman Dahlan “tidak dapat dipertahankan ...."Kami ulangi ia adalah hak untuk komuniti Kristian menggunakan perkataan ‘Allah’," kata Eu dalam satu kenyataan hari ini.

  "Ia menyinggung perasaan dan tidak boleh diterima bagi Yang Berhormat Menteri cuba untuk merasionalkan seruan Datuk Ibrahim Ali untuk membakar kitab suci kita dengan mengatakan Kitab Suci kita mengandungi kesilapan dalam percetakan," katanya.

  CFM hari ini turut mengedarkan sepucuk surat dua muka daripada Pejabat Perdana Menteri pada tahun 2011 di mana Putrajaya memberi kelulusan kepada penganut Kristian untuk menggunakan kitab Injil berbahasa Melayu dan beberapa kelonggaran lain.

  Menurutnya, tindakan Mukhriz mengharamkan bukan Islam daripada menggunakan perkataan 'Allah' di negeri Kedah sebagai tidak berperlembagaan.Menurutnya, tindakan Mukhriz mengharamkan bukan Islam daripada menggunakan perkataan 'Allah' di negeri Kedah sebagai tidak berperlembagaan.oleh Kabinet pada April 2011.”.....

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog