Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

17 June 2013

What Happen To KJ Khairy

@Khairykj APA JASA REGINA LEE DALAM BN ???

Sangkakala tengok ada beberapa blog yang mengheentam YB Khairy Jamaluddin yang kini merupakan Menteri Belia dan Sukan yang telah melantik Setiausaha Akhbar beliau daripada wartawan Malaysiakini.

Regina Lee, seorang wartawan Malaysiakini dan dahulunya adalah orang kuat kepada Tony Phua diangkat menjadi Setiusaha Akhbar kepada Menteri, apa jasa Regina Lee kepada Barisan Nasional terutamanya YB Khairy?

Jika perkara ini benar, maka Sangkakala rasa ianya amatlah tidak patut, memandangkan berapa ramai lagi yang mempunyai kebolehan dalam bidang tersebut dan menyokong kerajaan namun tidak diberikan tempat sebegitu.

Sangkakala semakin pelik dengan permainan politik pemimpin pemimpin ini, adakah mereka tidak berfikir bahawa setiap lantikan perlu diperhalusi agar ianya tidak menjadi buah mulut orang satu masa nanti?

Labih lebih lagi apabila yang dilantik itu jelas pernah mirip ke arah pembangkang, sudah pastilah akan menjadi kemurkaan kepada orang orang UMNO dan Barisan Nasional yang selama ini berjuang bermati matian untuk meneruskan kesinambungan UMNO dan Barisan Nasional sebagai pemerintah.

Yang diangkat pula adalah orang yang pernah menghentam kepimpinan dengan dakyat dan fitnah serta aib yang begitu hebat.

Jika inilah yang menjadi amalan pemimpin, Sangkakala juga berminat untuk menjadi penulis pembangkang, kerana mungkin dengan cara itu, sedikit pengiktirafan akan diberikan kepada Sangkakala daripada asyik menjawab segala tohmahan pembangkang yang bertali arus. 

3 comments:

  1. Biarlah mereka. Yang pasti, buatlah apa2 pun dengan ikhlas tanpa mengharapkan balasan .:

    ReplyDelete
  2. KJ sebenar nak sedang dalam latihan sebab KJ banyak masa dan banyak pusat sumber di dalam KBS, sehingga kan nak merangkap Persurahjaya (Pelatih) SPRM (MACC) dalam hal bola sepak yang menjadi bidang kepintaran nya sejak MYTEAM sokong Tony Fernandez.

    DYMM Sultan Pahang ,selaku Presiden sangat sabar dalam issue campurtangan Menteri tak sampai 45hari (30 day wonder ukuran nya).

    Bukan mulut Khairi merupakan ahli politik dan menteri yang amat suka campur tangan dalam semua issue negara, yang akibat kan super over governance.
    1M Najib bapak sekolah cina,telah mengamal kan government know least.
    KJ melawan arus.
    Perangai macam DAP, cuka cari pasal dan memang mencari issue,sebab tak ada kerja.,nak lebih Ah Beng dari Ah Beng. Teeeeerpaksa ambil superkiasu .sebab macam najib sudah hilang pedoman, masih nak ambil hati nak jaga hati kelompok inner circle KJ,

    Sibuk main dram di pesta belia ,tendang bola sepak untuk

    1 Semenjak jadi SIL, suka Publisiti,mulai masuk cover boy GQ.
    2..Aksi aksi 1M+1M .Lebih Najib dari Najib.
    3. Giat lakon kan P.EM wannabe(macam saperti penasihat ekonomi Negeri Selangor)
    4.Amal New politik macam saiffudin dan adam tanjung malim.
    5.Penaung- KJ Fan kelab dan KJ Internatioan Fan Klab(UK)..
    6.Suka Engage dan inklusive- serupa Najib.
    7.Pamir kan Kelainan - serupa Najib
    8.Merangkap Menteri - Kementerian National Reconcilation
    9.Ucap ucapan Ketua Jurucakap Kabinet
    10.Ucap ucapan Ketua Jurucakap BN
    11.Urus kerja Ketua Kumpulan pencantas Zahid.
    12.Urus kerja Ketua pembangkang dalam kabinet.
    13.Urus kerja Ketua UMUM PR dalam UMNO
    14..Amal kan World view - sukan dan bola sepak macam najib
    15.Tonjol kan peranan sahabat karib AA Rafidah Nor Yaakob dan TSTF dan MUFC.
    16.Sikit sikit sahabat baik PAP .
    17.Terbaik punya kenangan Father 's little boy ,40 years
    ago.( tolong minta kertas tissue)
    18.Idola Harakah.
    19.Loose cannon shoot from the hip Minister for all.
    20.Menteri Kementerian bukan menteri BN.
    21.Banyak latihan dan assignment selaku Trainee No 1 Penolong Perdana
    Menteri . ( Trainee Assistant Prime Minister No 1.)
    22. Mat Super liberal
    23.Banyak menulis suratkapada Majalah Ekonomis selaku No 1
    Assistant Foreign minister)
    24.Merangkap Pelatih Utama SPRM(MACC)
    25.FAM President wannabe Trainee No1.
    26.Test Market Laboratory untuk Najib (yang tak berani cakap teran terang).
    arjuna waspada
    changkat lobak

    ReplyDelete
  3. Slm mohon dipautkan Blog Tasek Gelugor Portal... Blog tuan telah pun dipautkan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog