Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

01 June 2013

Kenapalah Perangai Cikgu Sampai Macam Ni Sekali!

WAJAH PENGETUA SEKOLAH CINA YANG MELABELKAN PELAJAR MELAYU SEBAGAI, 'MELAYU BODOH', 'MELAYU SIAL', 'MELAYU MALAS' DAN 'MELAYU PUKIMAK'!!!

Friday, May 31, 2013
http://theflyingkick.blogspot.com/2013/05/wajah-pengetua-sekolah-cina-yang.html

Laporan Polis telah dibuat. Malah Polis Johor juga telah mengesahkan telah menerima laporan berkenaan dan siasatan sedang giat dijalankan sepertimana respons yang telah diberikan oleh ACP Abdul Aziz Ahmad, Ketua Jabatan Pengurusan IPK Johor.
ACP ABD AZIZ BIN AHMAD, KETUA JABATAN PENGURUSAN JOHOR said...
Merujuk kepada Blog AAKJ dan The FLying Kick blog mengenai satu laporan polis yang dibuat di Gelang Patah bersabit dengan dakwaan salahlaku seorang guru berbangsa Cina yang kerap mengatakan kepada murid-muridnya bahawa 'Melayu Bodoh', 'Melayu Babi', 'Melayu Sial' dan 'Melayu Pukimak'. Adalah disahkan bahawa laporan polis mengenai perkara tersebut telah diterima. Satu Task Force diketuai oleh Ketua Polis Daerah Nusajaya untuk menyiasat kes berkenaan telah ditubuhkan. Siasatan dijalankan dibawah Akta Hasutan dengan adil dan terperinci.

ACP Abdul Aziz B. Ahmad,
Ketua Jabatan Pengurusan,
Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor.


Ramai yang ingin tahu bagaimana rupa dan wajah Pengetua yang bermulut cabul dan penuh dengan semangat CHAUVINISME itu. Apa yang diluahkannya setelah begitu yakin bahawa DAP akan menjadi penguasa Putrajaya atau setidak-tidaknya berjaya membonekakan Anwar Ibrahim untuk tempoh dua tahun sebagaimana yang sering dikatakan oleh PADERI, SAMI dan para pemimpin Cina serta Kristian dalam setiap pertemuan mereka dengan masyarakat mereka sepanjang lima tahun, sangat biadap dan tidak selayaknya keluar dari mulut seorang warganegara Malaysia berketurunan imigran!

Ramai yang melahirkan kemarahan berhubung kebiadapannya itu. Ramai yang mahu melihat wajah seorang Pengetua sekolah vernakular yang berasakan Cina lebih mulia dan lebih superior berbanding Melayu-Bumiputera di negara ini.

Justeru, beberapa  sumber telah menyalurkan sekeping gambar kepada kami di The Flying Kick. Nampaknya kesemua gambar-gambar tersebut adalah gambar yang sama.

Kami tidak dapat mengesahkan bahawa gambar dengan bulatan merah itu adalah POH KIM THYE, pengetua yang terdapat dalam laporan polis berkenaan tetapi kami serahkan kepada anda, para pembaca untuk membuat penilaian sendiri!!!

1 comment:

 1. suatu hari ah jib jumpa dong zhuang. maka berlakulah perbualan.
  dong zhuang : si u ah jib (dalam hati mampu u ah jib).
  ah jib : see you to. you are so marvelous … I like you. I love you. You are so kind.
  dan dengan penuh teruja dan kasih sayang yang amat dipeluknya dong zhuang. sambil berulang-ulang berkata : “I love you …”
  sambil tersenyum gembira ah jib memandang muka dong zhuang. dan dong zhuang memandang ah jib dan membalas dengan senyum sinis dan mencebik dengan sekilas.
  melihat senyuman dong zhuang itu ah jib merasa cukup gembira dan bangga. merasa seakan dunia dia yang punya. tidak ternampak pun cebikan dari dong zhuang. betapa gembiranya dia. dan dengan penuh ceria dia mengambil wang sejumlah RM 10,000.00 yang dibawanya dari rumah dan dengan penuh gembira diberinya ke pada dong zhuang. Duit itulah satu-satunya yang dia ada dan tiada berbaki lagi.
  Ah jib bertanyanya kepada dong zhuang, “cukup tak … er I yakin you tak cukup … tak apa …”
  Ah Jib memandang kepada mamat disebelahnya dan berkata, “Mat RM berapa you ada”.
  Sahut Mamat, “kejap saya cuba tengok dalam dompet saya”
  Mamat pun mengeluarkan dompet dari poket seluarnya. Setelah mengeluarkan semua wang dalam dompetnya termasuk duit syiling, duit lama zaman maharaja melaka … dan mengira-ngira maka dapatlah jumlah semuanya RM 1,000.00. Mamat pun memberitahu Ah Jib jumlah wang yang dia ada.
  Dengan pantas Ah Jib berkata, “Er … itu tak cukup Mat … apa lagi yang kita ada …”
  Ah Jib memandang keliling, dan dia ternampak sebuah kereta wak segan buruk yang dinaikinya tadi bersama Mamat.
  “Hah itu pun dia …”, kata Ah Jib.
  Dengan tersenyum gembira Ah Jib berkata kepada Dong Zuang, “Hem … nih saya tambah RM 1,000.00 dan kereta ini hadiah persahabatan saya kepada kamu Dong Zuang.
  Dong Zuang hanya tersenyum sinis memandang Ah Jib. Gembira tak terkata Ah Jib melihat senyuman Dong Zuang hatinya berdetuk-detap.
  Ah Jib kemudiannya berpaling kepada Mamat, dan berkata, “Mat perjalanan kita masih jauh … jom kita pergi … ”
  Kemudiannya Ah Jib memandang mesra kepada Dong Zuang dan berkata, “Terima kasih kerana sudi menerima pemberian saya”
  Ah Jib kemudiannya berkata kepada Mamat, “Hah Mat apa kita tunggu lagi jomlah”
  Mamat pun berkata, “Kita mahu meneruskan perjalanan ini dengan apa, semua wang kita dah beri kepada dong zuang, kereta kita pun dah kita beri kepada dong zuang, yang kita tinggal hanya kudrat empat kerat dan kaki yang dah tak larat dan kita perlu wang untuk isi minyak dan untuk isi perut.”
  Ah Jib pun berkata kepada Mamat, “Ah … itu small matter sahaja … dong zuang kang ada kita buleh minta tolong dia”
  Ah Jib pun memandang kepada dong zuang dan berkata, “tentu kamu buleh tolong saya … kerana kamu saya kenal sebagai orang yang amat baik.”
  Dong zuang pun berkata, “Saya buleh tolong kamu … tetapi jika wang yang kamu minta … kamu kenalah bayar balik dan bunga untuk pinjaman tu saya tetapkan sebanyak 10% … kereta yang saya ada tu saya buleh bagi sewa … murah sahaja … RM 100.00 sehari.”
  sambil menunjukkan kepada kereta Wak Segan yang baru diberi oleh Ah Jib tadi dan sambil mengambil wang yang baru dihulur oleh Ah Jib sebentar tadi.
  Mat terkesima memandang Dong Zuang ….
  Tetapi ah jib gor terus menerpa Dong Zuang dan memeluknya dengan penuh kasih-sayang dan berpaling kepada mat sambil berkata, “Mat inilah manusia yang bijaksana … dia telah menggunakan modal yang kita berikan dengan penuh berkesan … walaupun seinci kita tidak bergerak dari tempat perbincangan dan pertemuan ini dia telah membuat untung sebanyak 10% dan keuntungan harian ialah RM 100.00 terima kasih Dong Zuang … terima kasih … tuan telah memberi ilmu yang amat bernilai kepada hamba … sekiranya ada lagi harta benda milik hamba … akan hamba serahkan kepada tuan … kerana tuan amat bijaksana orangnya …”

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog