Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

16 May 2013

Nik Aziz & Hadi Pun Dah Ego


Sakit hati saya dengan jawapan2 daripada Nik Aziz (nak ludah muka orang Umno) dan Hadi Awang (Umno seperti orang yang sedang lemas dalam laut) bila diajukan soalan perpaduan Umno-Pas. Mereka berdua sangat sombong, sangat ego dan sangat takabbur. Saya rasa SETAN pun tak lah se sombong, se ego dan se takabbur Hadi Awang dan Nik Aziz. 

Ini adalah artikel komen dari laman Parpukari
Perpaduan Melayu

Saya rasa cukup lah nak ajak Pas berdamai dengan Umno. Cukup lah. Jangan buang masa. Tak akan berjaya selagi ada bulan dan matahari. Mungkin Allah dah takdirkan Umno dengan Pas tak akan bersatu, Umno dan Pas tak akan menjadi satu. Seperti mana Allah dah tetapkan Islam dan Kristian tidak akan bersatu, dan tidak akan menjadi satu, walau pun Hadi Awang dan Nik Aziz bekerja keras mati2an untuk menjadikan Islam dan Kristian adalah satu melalui perkongsian tuhan yang sama (Allah).

Tinggalkan Pas, biar lah mereka, nampaknya mereka selesa dengan DAP, jangan diganggu kerukunan hubungan persaudaraan dunia akhirat Pas-DAP.

Kalau Karpal Singh kata " Langkah Mayat " untuk Negara Islam. Saya percaya Nik Aziz dan Hadi Awang juga sanggup kata " Langkah Mayat " jika kita masih mendesak Umno dan Pas disatukan.

Saya rasa, kita ada banyak NGO Melayu/Islam. Ayuh kenapa tidak kita satu kan orang melayu melalui NGO, NGO mungkin lebih berupaya daripada parti politik. Orang cina menyertai bermacam2 parti politik tetapi mereka bersatu melalui NGO mereka. Mereka dah buktikan kepada kita dalam PRU13.

Tidak dinafikan kita perlu kepada parti politik yang memperjuangkan kepentingan melayu. NGO sepatutnya menyedarkan orang melayu, parti mana yang boleh diharapkan membela melayu. Menjadi atau tidak ahli kepada parti tidak penting, yang penting bila tiba pilihanraya undi parti yang kita yakin boleh menjaga melayu.

Pada PRU13, orang melayu luar bandar dah buktikan. Mereka tak jadi ahli mana2 parti atau mereka jadi ahli parti tertentu, tetapi bila nak undi mereka buat perkiraan untuk menyelamatkan melayu daripada hilang kuasa politik di Tanah Melayu, lantas mereka memenangkan Umno.

Sakit hati saya dengan jawapan2 daripada Nik Aziz (nak ludah muka orang Umno) dan Hadi Awang (Umno seperti orang yang sedang lemas dalam laut) bila diajukan soalan perpaduan Umno-Pas. Mereka berdua sangat sombong, sangat ego dan sangat takabbur. Saya rasa SETAN pun tak lah se sombong, se ego dan se takabbur Hadi Awang dan Nik Aziz.

2 comments:

 1. 'Dan jika mrk condong kpd perdamaian, mk condonglah kpdnya dan bertawakkallah kpd Allah. Sesungguhnya Dialah Yg Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui' 8:61
  'Dan jika mrk bermaksud menipumu, mk sesungguhnya cukuplah Allah (Pelindungmu). Dialah yg memperkuatmu dgn pertolonganNya dan dgn para mukmin.' 8:62
  Semua mukmin mengimani ayat ayat ini, dan saya yakin Saidina Ali r.a. yg sgt memahami Al Quran berpegang dgn ayat ini ketika menerima perdamaian dgn Muawiyah ketika peperangan Siffin yg membawa kpd Peristiwa Majlis Tahkim walau mendpt bantahan keras dr pengikutnya sendiri, yg kemudiannya melahirkan golongan yg dikenali sbg Khawarij.
  Hari ini ramai umat Islam tanpa disedarinya bersifat spt golongan Khawarij ini, dan sepertinya menolak ayat ayat di atas.

  ReplyDelete
 2. dah kena dukong pun masih bongkak nak meludah.... Nabi berjuang demi Islam, menyatukan semua puak... bersabar demi penyatuan Islam sejagat... PAS ADO??? serban je tinggi..bangga dengan pzinaan mustafa ali....

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog