Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

16 April 2013

Pukulan Maut Untuk Rafizi


BAHAGIAN AKHIR: RAFIZI MENGAKU KALAH, KURANG ILMU


http://mymassa.blogspot.com/2013/04/bahagian-akhir-rafizi-mengaku-kalah.html
ANGKAT BAKUL DIRI SENDIRI; GAGAL JAWAB ISU
Artikel Mymassa ini http://mymassa.blogspot.com/2013/04/rafizi-diberhentikan-di-petronas-kerana.html  mendapat jawapan helah belah diri di sini http://rafiziramli.com/2013/04/perletakan-jawatan-petronas/

Rakan kami di Petaling Jaya memberitahu betapa Rafizi berbelah-bahagi samada mahu menjawab atau tidak isu yang kami bangkitkan. Akhirnya Rafizi bangun "mengetik" keyboard menjawab dengan penuh tekun, sayangnya Rafizi hanya menjawab isu dia diberhentikan di Petronas dengan mengangkat bakulnya sendiri, menunjukkan betapa buruknya sikap Rafizi ini.

RAFIZI MENGANGKAT BAKUL DENGAN KELULUSAN LOWER SECOND CLASS...KALAU DIA MOHON KERJA DI SYARIKAT CINA LAKU TAK ?

Rafizi tidak mampu menjawab dua lagi isu yang kami bangkitkan ini http://mymassa.blogspot.com/2013/04/bahagian-dua-rafizi-paksa-rakyat-beli.html dan juga ini http://mymassa.blogspot.com/2013/04/bahagian-tiga-rafizi-bina-kilang-besi.html.

Ini menunjukkan Rafizi yang mendapat Biasiswa Kerajaan Persekutuan untuk belajar dan bekerja juga dengan GLC Kerajaan Persekutuan, dengan kelulusan Lower Second Class (Jika di Universiti Malaya, hanya lebih kurang CGPA -+1.99 lebih sedikit sahaja), Gagal menjawab isu-isu Ekonomi di atas.  Barangkali Rafizi terpaksa mengadap Anwar lagi bagaimana mahu menjawab isu-isu berbangkit itu.

Jika bukan dengan "Ehsan" dan "Belas Kasihan" Kerajaan Persekutuan, Rafizi sudah pasti merempat mengemis mencari kerja di syarikat-syarikat Cina. Nasib baiklah Kerajaan Persekutuan memberi peluang belas kasihan kepadanya di Petronas dan Pharmaniaga.

Mengapa Rafizi gagal menjawab dua isu besar di atas? Sebabnya mudah, Rafizi tidak mengetahui environment ekonomi dunia yang bergerak pantas. Jika hanya menggunakan pengalaman lama yang tidak berkembang dan statik, ianya pasti akan merosakkan elonomi dan bisnes dalam negara.

Anda Tweet Rafizi sekarang, pernahkah dia menghadiri Automotive Convention Circuit 2001 hingga 2013? Pernahkah Rafizi menghadiri National Automotive Market Seminar? Adakah Rafizi ahli kepada Used Car Dealer Convention? Jika anda membawa Rafizi ke NADA University dan dia membentangkan Plan Penurunan Harga kereta yang dibanggakannya itu, saya sangat yakin Negara kita akan ditertawakan oleh peserta seminar!

Kita minta sahaja Rafizi membentangkan tajuk "Sales Trend" di Malaysia, saya gerenti Rafizi yang hanya lulus Lower Second Class pasti terduduk dan malu!

Di Malaysia, Rafizi bolehlah mengangkat Bakulnya sendiri!

Saya belum lagi bercakap tentang Industry Relations, Legal Affairs dan sebagainya.

Saya kadangkala ketawa sendiri, Rafizi bila bercakap bab ekonomi, seperti "Membeli Pisang Goreng" di warung Mak Nyah? 

Terima kasih kepada mymassa kerana menyiarkan artikel-artikel saya.(R.R.Kevin ,Kuala Lumpur)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog