Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

14 February 2013

Are You ready For Anwar?... No!


Nik Aziz tetap sokong Anwar jadi Perdana Menteri..


Nik Aziz menafikan Majlis Syura Pas ada membuat perbincangan bagi menolak Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim daripada menjadi perdana menteri jika Pakatan Rakyat menang plihan raya umum ke-13 ini.

Pok Nik juga menyifatkan dakwaan tersebut sebagai satu fitnah yang cuba dilemparkan terhadap PAS bagi melaga-lagakan parti tersebut dengan rakan sekutunya dalam Pakatan.

"(Dakwaan ini) mengarutlah. Saya pengerusi Majlis Syura. Tak ada apa yang dibincangkan," katanya yang juga Mursyidul Am Pas.

Beliau mengulas laporan sebuah akhbar hari ini yang mendakwa soal siapa bakal menjadi perdana menteri kembali menjadi tumpuan apabila tercetus khabar angin bahawa Majlis Syura menolak Anwar menduduki jawatan tersebut.

Laporan akhbar tersebut yang memetik sumber dalaman PAS, turut mendakwa walaupun kesahihan mengenai pendirian majlis itu belum dipastikan, namun ia didakwa dibuat dalam satu perbincangan tertutup melibatkan beberapa anggota
majlis tersebut.

Sumber itu turut dilaporkan berkata jika benar pendirian majlis itu menolak Anwar menyandang jawatan tertinggi negara, ini tidak mengejutkan kerana dikatakan memang itu pendirian sebahagian besar pemimpin dan anggota PAS.

Khamis lalu, bekas anggota PKR dan kini Anggota Parlimen Bebas Bayan Baru Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim dilaporkan mendakwa bahawa rakan-rakannya dalam PAS menyatakan penolakan Majlis Syura terhadap Anwar semakin kuat.

Zahrain mendakwa ini berikutan percanggahan pendirian kepimpinan pembangkang dengan majlis tersebut dalam isu penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam.

2 comments:

  1. Satu boneka dap dan satu lagi boneka setan.......

    ReplyDelete
  2. KALAU NIK AZIZI KATA TIDAK BENAR, MAKA ISTIHARKAN KEPADA SELURUH UMAT ISLAM DIMALAYSIA BAHAWA PAS MENOLAK PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH OLEH MANA-MANA ORANG KAFIR. JANGAN PULAK KAT AMAJLIS SYURA ISTIHAR UNTUK AHLI PAS SHAHAJA. JANGAN JADI MACAM AZMIN ALI YANG ROSAK AKHLAKNYA.LU ADA BERANI KAH? JANGAN MENGHINA ALLAH DAN INGAT LAH KAMU AKAN DIKEMBALIKAN KEPADA ALLAH JUA. ANWAR DAH TERPESONG JAUH DENGAN KEMAKSIATAN DAN KEMUNGKARAN YANG DIA LAKUKAN.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog