Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

08 January 2013

Rasuah Gangguan Seksual :Bila Rafizi Nak BongkarSETPOL TKM 1 PULAU PINANG BUAT ONAR PADA BINI ORANG........?Pembantu khas kepada Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang merupakan antara tiga individu yang ditahan kerana dipercayai cuba merasuah seorang lelaki RM30,000 sebagai suapan bagi menarik balik laporan polis berkaitan gangguan seksual terhadap isterinya.
Menurut sumber, lelaki berusia 56 tahun itu dikatakan hadir bersama ketika penyerahan wang suapan yang dilakukan di sebuah restoran di pulau itu kira-kira pukul 11 malam kelmarin.
"Lelaki itu hadir di restoran tersebut bersama dua lagi individu dan menyaksikan penyerahan wang yang dilakukan oleh salah seorang daripada mereka.
"Ketiga-tiga lelaki itu kemudian ditahan oleh SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) hasil maklumat awam," kata sumber itu kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.
Utusan Malaysia hari ini melaporkan, SPRM menahan tiga individu, termasuk seorang pegawai daerah berusia 52 tahun di Pulau Pinang kerana cuba merasuah seorang lelaki supaya menarik balik laporan polis yang dibuatnya malam kelmarin.
Selain pembantu khas Timbalan Ketua Menteri dan pegawai daerah tersebut, seorang lagi pegawai bank berusia 40 tahun turut ditahan.
Difahamkan, pengadu yang bekerja di sebuah pejabat daerah di negeri tersebut membuat laporan polis berhubung kejadian menimpanya penghujung tahun lalu.
Sementara itu, Pengarah Siasatan SPRM, Datuk Mustafa Ali ketika dihubungi mengesahkan penahanan pembantu khas Timbalan Ketua Menteri itu antara tiga yang ditahan semalam.
"Siasatan sedang dijalankan mengikut Akta SPRM 2009 dan kertas siasatan yang lengkap akan dikemukakan kepada Pejabat Timbalan Pendakwa Raya dalam tempoh terdekat," katanya.

MKP ayat sempoi : Dah tua nak mampus pun kacau bini orang lagi...Dasar pengikut anwar....

http://matkilaupenang.blogspot.com/2013/01/setpol-tkm-1-pulau-pinang-buat-onar.html

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog