Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

20 January 2013

Anwar Berjanji Hapuskan DEB

Dasar Ekonomi Baru (DEB) yang banyak membantu Melayu & Bumiputera akan dihapuskan sekiranya Pakatan Rakyat menang dalam PRU 13. Chua Jui Meng sendiri menyatakan bahawa Anwar Ibrahim telah berjanji untuk menghapuskan Dasar Ekonomi Baru jika beliau menjadi perdana menteri. 
So.. lu fikir la sendiri bagus atau tidak DEB dihapuskan... sudah sediakah Melayu untuk melepaskan dasar yang telah banyak membantu mereka sebelum ini... ??? Berapa banyak jutawan Melayu/Bumiputera jika dibandingkan dengan jutawan Cina? Berapa banyakkah populasi Melayu/Bumiputera jika dibandingkan dengan populasi Cina? Berapa banyakkah rakyat susah yg berbangsa Melayu/Bumiputera jika dibandingkan dengan CIna yang susah?
Lu fikir sendiri... lu pangkah sendiri... good luck..

2 comments:

  1. Pemberian kerakyatan kepada warga asing lebih sejuta serta keturunan depa sebelum dan selepas merdeka. Adakah sesuatu referendum telah di rujuk kepada umat Melayu/bumiputra sebelum menerima cadangan tersebut? Buat macam brunai. datuk sampai cicit bagi PR je sampai mati....

    ReplyDelete
  2. bagus juga kalau DEB dihapuskan kerana dasar nilah yg telah berjaya melahirkan usahawan dan cerdik pandai melayu yg berjaya yg kemudianya menyalahkan dasar DEB yg yg kononya tidak adil.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog