Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

23 December 2012

Lapuran Polis : Cina DAP Dapat 10,526 Ekar Tanah Tunjuk Gangster

Exco Kanan Kerajaan Negeri, Datuk Hamidah Osman akan membuat laporan polis terhadap ADUN Pantai Remis, Nga Kor Ming kerana membuat satu ugutan yang disifatkan sebagai mengancam diri dan keluarganya.

Hamidah berkata, laporan polis akan dibuat di Balai Polis Kampung Rapat pada hari ini.


Menurut Hamidah, ugutan itu diucapkan oleh Nga ketika di dewan semasa beliau rehat untuk minum pada hari keempat sidang DUN semalam.

Nga telah datang kemejanya lalu menuding jari dengan berkata ``You dedah you watch out I’ll go after you’’, katanya.

"Pada saya ini merupakan satu ugutan dan saya rasa ia boleh mengancam keselamatan saya dan harus membuat laporan polis bagi melindungi diri saya dan keluarga saya,’’ katanya kepada pemberita di bilik media pada hari akhir sidang Dewan Undangan Negeri Perak petang tadi.


Ditanya pemberita bahawa Nga menafikan dakwaan itu, katanya, beliau mempunyai saksi semasa kejadian itu.

Katanya, dia mempunyai saksi yang melihat perlakuan Nga Ko Ming itu iaitu Adun Ulu Kinta, Datuk Rosnah Kassim dan Adun Pengkalan Hulu, Tan Sri Mohd Tajol Rosli Ghazali.

"Saya tidak akan membuat satu tuduhan tanpa saksi,’’ ujarnya.

Menurut beliau, Nga sebelum ini mendedahkan banyak perkara tetapi beliau tidak pernah mengusiknya .

"Dia dedah banyak perkara, kita tidak pernah usikpun, kita tidak pernah kacau pun, dia dedah dedahlah tapi bila kita dedah hal dia, dia ugut saya sampai dia kata `I’ll go after you’ ‘’ kata Hamidah.

Semasa sidang Dewan kelmarin, Adun Slim, Dato’ Ahmad Khushairi Abdul Talib dan Dato’ Hamidah membuat pendedahan berdasarkan carian dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), Upaya Padu Plantation Sdn Bhd dimiliki hampir 100 peratus oleh Ngeh Koo Ham.

Hamidah ketika mencelah perbahasan Khusairi mendedahkan daripada dokumen yang diperolehi Upaya Padu yang mempunyai tanah 10,526 ekar dimiliki oleh Efaktif Kirana Sdn Bhd dan Ngeh Ko Ham.
Efektif Kirana memegang saham 51 peratus bernilai RM16 juta dan Ngeh Ko Ham 40 peratus bernilai RM15 juta.


http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com/2012/12/nga-kor-ming-ugut-dato-hamidah-laporan.html

1 comment:

  1. Pakcu Rantau Panjang23 December, 2012 18:56

    Cukup menghairankan bila sesama YB yang dipilh oleh rakyat sudah pandai memberi ugutan kerana ada isu yang didedahkan terkena dirinya. Selak kain orang boleh ...tapi bila kain sendiri terselak dan terdapat kurap maka mula memberi amaran.....aduh apa punya wakil rakyat weh.......takut terbongkar sesuatu ke ????

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog