Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

02 December 2012

Kenapa Bekas Pengarah FELDA Lepaskan Payment Untuk Kerja@ Yang Belum SIap?


Satu persoalan yang besar harus di jawap oleh Hj Mohd Said bekas Pengarah FELDA yang mana seperti Mazlan bongkarkan, beliau ada meluluskan atau melepaskan pembayaran kepada kontraktor yang belum menyempurnakan kerja2 yang sepatutnya. Kenapa? Beliau kini dikhabarkan telah mendaftar sebagai ahli PAS dalam perjumpaan di BILIK HOTEL bersama Mazlan... persoalan kedua, apakah ada konspirasi antara mereka sehingga terpaksa membuat perjumpaan di bilik hotel?


Adakah ini satu lagi potensi penderhaka, selepas puas makan gaji bersama FELDA, menanggung keluarga dan mungkin membesarkan anak2 dengan jayanya, kini akan memulakan ceramah untuk mengutuk FELDA, kerajaan dan sebagainya... hai hai... kacang, kau dah lupakan kulit ke? Tak apalah mungkin sekarang ada kulit lain yang bagi makan kot... 

SETTLE KAT BILIK HOTEL, TERUS DAPAT JOB


Macam mana le sorang bekas Pengarah Eksekutif Felda Plantation ni boleh ikut Mazlan sampai ke bilik hotel? Heran juga, parti besar, pejabat merata tempat, tapi isi dan serah borang keahlian kat dalam bilik hotel! He...he...he...ada apa-apa ke? Lebih-lebih lagi, lepas serah borang keahlian PAS, terus dapat job! Hebat...hebat... Jangan nanti ada cite-cite panas, udah le! 



Korang jangan pandang remeh dengan job ceramah ni. Masyukkk baik tau. Tak gitu, takkan le artispun sanggup ikut PAS ke hulu ke hilir. Dengar kabo, sekali ceramah, sekurang-kurangnya dapat 4 angka! Kerja senang, setakat bercakap aje, siapa tak nak. Ko bayangkan kalau dapat pusing kesemua 304 Felda kat Malaysia ni.

Namun begitu, kebodohan Mazlan memang ketara bila ayat-ayat dia di FB nak angkat si Said telah tersilap angkat.


Konon nak salahkan kontraktor. Tapi sebenarnya Mazlan dah dapat bekas kakitangan Felda yang tak bertanggungjawab. Kalaulah dia bertanggungjawab dengan kerjanya, bagaimana mungkin payment boleh diluluskan sedangkan kerja belum siap? Ada persen ke?

Aku syorkan, mana-mana peneroka yang kebunnya terbengkalai masa proses tanam semula yang mungkin disebabkan oleh si Said ni, jangan lupa tunggu dia dengan penyapu lidi kelapa sawit kalau dia datang Felda anda. Kebun anda terbengkalai sebab dia cuai semasa menjalankan kerjanya. Eloklah orang macam ni satu kem dengan Mazlan, sama-sama nak menjahanamkan Felda. 

Sumber : http://dtenggara.blogspot.com/2012/12/settle-kat-bilik-hotel-terus-dapat-job.html

3 comments:

  1. bekas pengarah yg dah gila babi

    ReplyDelete
  2. Visit Freemalaysiakini2.com No subscription needed.

    ReplyDelete
  3. Selalu nya dimana jabatan kerajaan pun jika terdapat penglibatan ketua jabatan dalam mana jua projek-projek secara langsung atau tidak juga kontrak yang melibatkan kaum keluarga semestinya akan berlaku penyelewengan seperti yang disebutkan oleh Aliman bahlul tuu. Jika tidak siapa berani langgar ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog