Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

02 December 2012

Singapore Masuk Balik Malaysia Jika Pembangkang Menang

Apakah Penang akan keluar dari Malaysia atau sebenarnya Singapura yang akan bergabung dengan Malaysia?

Pelik tapi berkemungkinan besar ia benar. Kenapa?
Bila pembangkang menang PRU13.. DAP tentunya akan memulakan langkah seterusnya untuk terus menekan kaum peribumi dan Melayu. Salah satu langkah adalah menjemput Singapore untuk masuk semula ke Malaysia. Kenapa strategi ini?

Pada ketika ini dengan populasi 28 juta kaum Cina di Msia sekitar 24% atau lebih kurang 7 juta, manakala Singapore dengan populasi sekitar 5 juta lebih mempunyai bangsa Cina seramai 76% iaitu lebih kurang 3.8 juta.

Jika ini terjadi, maka penduduk Cina gabungan Malaysia Singapore akan menjadi lebih kurang 32%(11 juta) meningkat dari 24% dan jumlah penduduk Melayu akan turun dari 51% kepada 48%(16 juta). 

Alasan yang akan digunakan Malaysia adalah untuk mengukuhkan ekonomi dan Singapore seperti yang kita ketahui sudah habis tanah untuk diduduki, maka gabungan ini sangatlah menguntungkan...

Renungkanlah wahai braders sekelian...



3 comments:

  1. karpal singh said, "Over my dead body"

    ReplyDelete
  2. plss... janganla pikir pendek sgt.. why would singapore nak merge dengan malaysia???? sedar x singapore tu walaupun kecik jauh lebih highly urbanised and economically strong dr kita.. mereka jadi kaya raya selepas berpisah dari malaysia. cuba baca history of singapore. they were glad that the separation happened. kita ni negara yg full with hutang.

    ReplyDelete
  3. they had the basic facilities and foundation besides strategic location yang diasaskan semasa bersama dengan malaysia sebelum berpisah. bila dah dapat semua nya, dia nak pisah. negara mana pon bolehhh, lepas rompak negara asal, nak pisah. memang senang nak urus negara kecik. guna otak la weyyh..
    memang la dia orang suka pisah, dapat tanah free22. fikir2 la weiyhhanon kat atas.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog