Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

04 August 2012

Senator Anwar Panic : Tak Tau Nak Bertanding Kerusi Mana...



Anwar semakin penin... situasi semakin parah... macam mana ni... kalau pembangkang menang tapi Anwar tak menang, takkan kena lantik jadi Senator aje... Senator tak bole jadi PM... aduh...


Anwar takut kalah di Permatang Pauh?


Kisah Lajim Ukin dan WIlfred BUmburiang mahu dan sudah lompat ke PKR satu kisah yang menarik. Ada pihak yang sudah mula hebahkan kononnya ada lagi beberapa pemimpin BN akan lompat.

Mungkin ada tapi yang dah pencen dan expired. Kalau dipelajari dari 916, ini semua GEMPAQ saja. Namun lompatan ini memberi nyawa baru buat Anwar Ibrahim

Kedudukan terkini PKR adalah mereka akan hilang lebih kurang 16 ke 17 kerusi. Harapan mereka nak menang kerusi parlimen dari BN hanya satu iaitu di Pandan. Itu pun kalau Dato Ong Tee Keat tendang own goal. 

Katanya PKR akan cuba kasi kerusi-kerusi mereka yang tidak boleh menang pada DAP. Cuma di kawasan Cina saja yang mereka akan kasi pada PAS.

Apa kebodohnya Anwar Ibrahim?

Tidak bodoh tetapi hanya anwar memikirkan dirinya sendiri. Selama beberapa bulan kita dok dengar khabar-khabar Anwar akan pindah ke tempat lain macam Nibung Tebal atau Lembah Pantai.Ramai menganggap itu adalah usahanya untuk menyelamatkan Nurul dan ada pula kata ianya untuk memperkenalkan anaknya satu lagi Nurul Hana. Rupanya itu decoy.

Nama-nama semua tu tiada timbul di Nibung Tebal. Burung berkicauan menceritakan wakaupun apa terjadi, Nurul Izzah bertegas mahu pertahankan kerusi di Lembah Pantai. Takkan Naib Presiden PKR cabut lari dari kawasan?

Anwar tak dapat selitkan Nurul Hana kerana dia takut dipanggil politik mak bapak dan anak2.

Habis semua cerita,  timbul pula kisah Kak wan nak tanding ADUN di Selangor. Kononnya dia akan gantikan Khalid Ibrahim yang agak tenat politiknya.

Kini timbul pula kisah Anwar terbaru. Susah untuk dipercaya tapi sudah ada yang kata kini Anwar mula gila bayang ketakutan dia akan kalah di Permatang Pauh.

Menurut sumber, PKR sudah jarang mengadakan ceramah di Permatang Pauh. Satu lagi kata sumber, setap kali anwar keliling keliling Permatanag Pauh, tak sampai 10 orang sanggup ikut dia.

Sebelum timbulnya insan kamil anugerah tuhan yang maha hebat bernama Anwar Ibrahim, ini kawasan tradisi UMNO lawan PAS. Jika dibuatnya Anwar tak ada calun keluarga atau lain, kemungkinan ianya akan diserahkan keada PAS.

Teori yang mengatakan Anwar mungkin menghadapi meresotan undi adalah kerana penyokong-penyokong setempatnya asalnya orang-orang UMNO. Kini melihat satu demi satu gelagat Awnar dan kesediaannya berkompromi pada DAP, mereka dah meluat.

Wallahu alam ... kini katanya Anwar sedang melihat kawasan yang lebih ramai pengundi Cina supaya dia lebih selamat seperti Bayan Baru, kawasan PKR yang APnya sudah lompat bebas, Dato Zaharin Hashim.

Maka itu yang dia kow tow pada DAP. dan mereka sedia sokong Anwar sebagai PM. PAS belum pasti mahukan Anwar sebagai PM. 

Jika Pakatan menang, saksikan kita aksi liwat yang paling hebat iaitu anwar diliwat ramai oleh masyarakat Cina.  

1 comment:

  1. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://tinyurl.com/UinvestWorld


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog