Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

07 August 2012

Ini Bukan Soal PAS, Ini Soal ISLAM & Umatnya

Nampaknya pemimpin PAS semakin lembik dgn Karpal & DAP... dah terang2 Karpal & DAP bangkang Islam & Hudud, tapi Nik Aziz dan PAS terus lembik dan tetap bersekutu dgn DAP. Bolehkah PAS itu memanggil parti mereka Islamik apabila terang2 mereka berkawan dengan penentang penubuhan negara Islam dan Hudud?


KUALA LUMPUR 5 Ogos - Ahli Pas di peringkat akar umbi mahu parti itu keluar segera daripada pakatan pembangkang kerana kebiadaban DAP serta Pengerusinya, Karpal Singh terhadap Islam merupakan satu perkara yang tidak boleh diterima dan tidak boleh dimaafkan.


Bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Pulau Pinang, Mohamed Hafiz Mohamed Nordin berkata, mereka berpendapat selagi Pas berada dalam pakatan tersebut, perjuangan Islam yang selama ini menjadi asas perjuangan parti tersebut akan terus dikekang hebat oleh DAP.

Ujarnya, ia merupakan satu hakikat yang berlaku dan atas sebab itu golongan ulama di dalam Pas perlu tampil meminta pucuk pimpinan parti mengkaji semula kerjasama parti tersebut dengan DAP serta Parti Keadilan Rakyat (PKR).

“Rata-rata ahli akar umbi yang saya temui menyifatkan kenyataan Karpal sebagai kurang ajar dan biadab kerana ia melibatkan kesucian Islam dan kepentingan umat Islam. Ini bukan soal Pas tetapi soal Islam dan umat Islam.

Read more: http://celahgelegar.blogspot.com/2012/08/pas-akar-umbi-mahu-parti-itu-keluar-pr.html#ixzz22kZzjPdmNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog