Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

30 August 2012

Akhirnya Melayu DAP Publish Komen Gua

INI KOMEN GUA YG SIMPLE JE....
brader sakmongkol... gua sekali sekala ada jugak baca, ulas n komen lu punya blog... i m neutral person.. used to see intelligent writtings(from u).. tapi penulisan kali ni macam di rasuk iblis.. tiada nilai islamik... actually seprti tajuk blog dato sendiri..'tugas iblis ialah menyesatkan'
so samada dato telah disesatkan oleh iblis hingga artikel dato tak ubah seperti artikel tulisan papagomo... maaflah ye.. saya komen secara ikhlas...
saya rasa dato ni sebenarnya ada simpan something dalam hati... sebaiknya mengikut islam adalah memaafkan dan islam tidak galakkan kita berdendam... marah itu mainan syaitan.. you seems to lose it bro... but anyway i m 100% against a muslim joining DAP. kalau lu nak pancung najib.. go ahead.. but make sure lu pancung karpal dulu.. jgn biar syaitan mainkan perasaan lu.. if u want to be a good person, be a good person.. jgn biarkan iblis sesatkan lu or even worse jgn jadi iblis yang nak menyesatkan...
u look decent.. continue that..
Salam aidil fitri and maaf zahir batin
kita manusia yg lemah..

Bawah ni respon dari kawan sokmongkol to my komen...


Anonymous said...
zopinion 27 August 2012 23:29 -

"..sebaiknya mengikut islam adalah memaafkan dan islam tidak galakkan kita berdendam.." - This is a frustrating statement on forgiveness as misunderstood & readily embraced by cowards.

~ The foundation of Islam is justice whereby forgiveness is only meaningful & magnanimous if offered upon victory over injustice. ~

Bro Sak has hit it on the heart, so as to jolt the Malays from their slumber by writing in a manner only they can understand.

Bro Sak, maybe we should stop the insults by comparing Mahathir with Iblis, because Iblis at least, is steadfast in his covenant with God, and not a hypocrite.

@ Loud Despair
28 August 2012 08:01
wow cara Mat Despair ni cakap dengan Sakmongkol macam depa dua ni malaikat... so pathetic... depa cakap TunM tu hipokrit... janganlah kita ego sangat dan kutuk orang dah tua dan pernah berkhidmat membangunkan Negara.. TunM did try his best and insyaallah berniat baik dalam membangunkan negara... sana sini silap tu perkara yg berlaku kepada semua manusia....
Unless Mat Despair & Sokmomgkol ni a purrfect human being la... anyway marilah kita bermaafan sempena Syawal... 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog