Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

26 June 2012

Adakah Rohana ASTRO Layak Sebagai Pengarah MAS

Kat MAS ni ada macam-macam pengarah, dari orang dalam industri penyiaran dan pembinaan. Tapi soalannya, apakah kemahiran mereka dalam industri penerbangan? Datuk Rohana sebagai CEO ASTRO ni tentunya sibuk nak urus ASTRO, berapa banyak masa yang beliau ada untuk khidmat kepada MAS.. macam-macam hal la kat MAS ni... cukup-cukup la tu... PM Najib for ones tolong la settle kan secara total... setakat tony belah tapi sisa-sisa banyak lagi tertinggal dalam MAS tu.. staff MAS dekat 20,000 ... fikir lah sendiri.. 

Tan Sri Wan Azmi steps down from MAS, the aviation expert Dato’ Rohana of ASTRO hangs on


Datuk Rohana, the CEO of ASTRO. She is believed to be an aviation expert. She is still hanging on to his directorship in MAS.
Below were some of the points raised at the AGM of MAS this morning.
1.    Shareholders asked how were the Board members picked and whether they truly add value
2.    Shareholders felt Remuneration of Directors especially EDs were excessive
3.    AJ was always blaming the fuel cost but as shareholder pointed out this affects every other airline but MAS is unable to handle this properly. Shareholders suggested to sack the fuel hedging team if they were incompetent and to get a new one.
4.    Shareholders mentioned that the changing of the logo color and the direction of the MAS to facing backward was a bad decision. One shareholder said the person who suggested this needs to be shot.
5.    Shareholder suggested those that came from Air Asia should go back if they can but he suspects they were not that good that’s why Air Asia let them go to MAS.
6.     MAS shareholders criticized the share swap and asked whether the Board really thought it was a good deal as it has shown to have only benefited Air Asia and not MAS. MAS is very much worse off today than at the time it entered into the CCF.
7.    General sentiment shareholders are unhappy with the management and Board performance as MAS share price has gone down and investors have lost money.
8.    Shareholders criticized the management for not looking into expanding into Middle East as especially Umrah flights even on other aircrats are filled with Malaysians.
Tan Sri Wan Azmi Wan Hamzah steps down from MAS Board this morning.  From unconfirmed source, Tan Sri Azman Yahya of SCOMI has also steps down. Will do an updates when it is confirmed. 

1 comment:

  1. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog