Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

03 March 2012

Farid Di Tegur



PM Najib kita tu sekarang ni dah kira okay-okay lah... dan masih ada lagi ruang untuk Najib terus perolehi rating yang lebih baik... Gua nak ulas sikit ni adalah berkenaan kenyataan Dato Farid bahawa bloggers pro kerajaan adalah tidak diperlukan.. Tahukah beliau siapa itu bloggers pro kerajaan? Tahukah beliau berapa banyak bloggers pro kerajaan itu, dimanakah mereka tinggal, dimanakah mereka bekerja, atau adakah mereka masih belajar, adakah mereka orang senang atau mereka memang kaya..... dan tahukah Farid kenapa mereka berblog dan tujuan berblog adalah demi sokongan kepada kerajaan BN... bolehkah Farid jawap semua ini sebelum membuat statement bahawa Najib dan BN tidak perlukan BLOGGERS PRO KERAJAAN?

BLOGGERS PRO KERAJAAN... its a very BIG word braders... and it does justify to be a big word... Tahukah Farid betapa pentingnya grass root supporters(dengan izin) atau dengan kata lainnya penyokong akar umbi... Kalau lu tanya gua... bloggers pro kerajaan itulah VIRTUAL GRASSROOT untuk BN!!! Farid perlu tahu hakikat ini.. perlu tahu betapa penting grass root dalam erti politik... mahukah BN kehilangan Virtual Grassrook kerana mulut celupar Farid.. kami bukan media macam Media Prima, TV3, Utusan etc... KAMI BUKAN MEDIA, Kami ada bloggers.. period..

Malah bloggers pro kerajaan itu ada yang berbayar dan ada yang IKHLAS.... !!! Dan adakah Farid faham erti perkataan IKHLAS!! Kami ada sebab masing2 untuk jadi bloggers pro kerajaan dan kami ikhlas.. Adakah kerajaan tidak memerlukan kami... Adakah Farid nak cuba hentikan aktiviti blogging kami... Minta maaf la Farid.. NOBODY HAVE THE POWER OVER US!!! Not even the government of Malaysia.. so better take advantage of us rather than making a statement that will eat u back...

Soalan gua : Adakah kenyataan Farid ikhlas, bila mengatakan kerajaan tidak memerlukan para bloggers pro kerajaan... ? Tahukan Farid kerana terlalu ikhlas, kami juga tidak keberatan memberi komen kepada kesilapan pihak kerajaan... bukan kami sokong membabi buta... kalau ada wakil rakyat atau menteri yang silap, kami akan tegur...(ini demi kebaikan kerajaan itu sendiri...) kami bukan penjilat kerajaan tapi penyokong kerajaan.. faham?

Lepas ni D.Farid jangan lagi buat statement macam ni lagi, okay.. kami tak marah.. kami tegur je..

Sumber : wubra.blogspot.com

3 comments:

  1. Suruh dia urus artis je lagi senang..jgn sibuk bab politik

    ReplyDelete
  2. teruskan perjuangan bloggers BN, semoga Allah s.w.t memberkati kamu semua. =)

    ReplyDelete
  3. Bagus bloggers BN. Farid tu bagus sangat ke macammana dia boleh duduk kat situ apa ilmu bodek dia guna, itulah spices macam farid ni selalunya bila dia ingat dia tu bagus sangat mulalah lupa diri dan keluarkan kenyatan ikut sedap ja tak pernah ingat nak jaga hati dan perasaan orang lain. Mudah-mudahan satu ari nanti kau akan terkena padahnya lebih teruk yang bloggers rasakan aminn..........

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog