Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

04 February 2012

Kena Padam Anwar

KEMPEN PADAM ANWAR


PADAM kan Anwar... ini pendapat gua.. take him out of the "frame".. hari-hari kita ada saja nak ulas, komen, kutuk, bangkang something pasal Anwar... Apa dia cakap hari-hari kita sibuk tunggu and nak cari mistake yg Anwar buat... gua rasa it doesnt justify any more.. itu yg Anwar hendakkan... continous PUBLICITY.. supaya dia always boleh kondem balik and cakap dia difitnah, orang mereka-reka cerita dan sebagainya.. 

Anwar perlukan publisiti untuk terus bernyawa dan relevan dan action yg kita buat(mengulas, komen, etc) sebenarnya membuat Anwar terus relevan...

So, gua rasanya sudah sampai masanya kita "padamkan" Anwar. Gua rasa banyak lagi cerita dan kisah yang lebih penting diketengahkan dan diulas. Apabila kita ulas perbuatan atau statement Anwar dia akan balas balik dan akan dikaitkan seperti apa yg kita ulas adalah datang dari kerajaan kerana kita adalah penyokong kerajaan. Jadi kalau tiada apa-apa ulasan Anwar pun tak ada sebab nak jawab balik, beri alasan atau sebagainya... Kadang-kadang pun bila kita silap ulas akan memberi +ve point untuk Anwar... lebih baik diam dan biarkankan dia terus membuat silap dan rakyat juga tidak bodoh... Biar mahkamah rakyat sendiri yang tentukan tafsiran mereka kepada Anwar.. 

Anwar ni bukan la bodoh dan dia memang suka berhujah.. kalau kita pun sambut dengan ulasan dan komen.. it keeps him going... kalau kita semua senyap... jadilah seperti dia bercakap dengan dinding.. Kalau ada statement nya yang perlu dijawap, biarkan kerajaan jawap secara rasmi...

Bak kata kutu lepak.. buat bolayan je dgn Anwar tu... taklah kita berhenti terus.. bila betul ada cerita strategic macam isu israel baru-baru ni, memang patut dibalun secukupnya... tapi cerita2 macam anwar maki sipolan-sipolan, apa anwar buat sebagai penasihat selangor, komen anwar pasal kes liwat etc tu kita humban dlm tong dulu... 

Kita boleh ganti semua -ve story pasal Anwar dengan semua +ve story pasal PM & kerajaan. Gua rasa coverage online untuk PM telah kita lupa untuk hebahkan... PM kerja siang malam memimpin negara, melawat, memberi bantuan.. gua tengok jarang nak jumpa cerita macam ni diulas oleh para blogger pro kerajaan.. lets start driving some +ve story online tru bloggers...

Mungkin apa yang gua tulis ni ringkas sahaja tapi gua pasti pembaca faham maksud yang hendak disampaikan.

Harap dapat dikomen cadangan 15sen gua ni...

5 comments:

  1. Assalam bro.
    Terbaik.Gua pun pernah sarankan kepada rakan2 media baru kita buat kempen total blackout selama sebulan percubaan,tak usah cite apa pasal Anwar.

    Kita buat dia macam tak relevan pada politik negara.Apakata bro mulakan kempen..gua dan sahabat sahabat tolong promo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So.. mari kita sebarkan dan mulakan kempen sampai 29 Feb 2012. PADAM ANWAR
      PADAM PADAM

      Delete
    2. aku amat setuju, lama dah aku berpendapat begitu, buat tak tahu aja pasal dia tu. tak payah komen, tak payah jawab, tak payah ulas apa-apa pun tak payah, biar dia (siluncai) terjun dengan labu labunya..................

      Delete
  2. Macamana nak padam ni... aku suka je... kasi padam terus pun lagi bagus... bila lah orang tua kutuk tu nak mampos...orang jahat panjang umur bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini kempen trial Bro... dari dulu sampai sekarang kita belasah Anwar almost everyday.. dia tetap macam tu jugak.. so, apa kata kita try kempen baru ni sebulan... tengok hasilnya macam mana.. PRU13 pun lambat lagi... kalau hasil tak bagus, kita lupakan, kalau hasil nampak +ve.. bila nak dekat PRU13 kita boleh buat lagi...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog