Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

03 February 2012

Apa Yang Cina Mahu?Kenapakah kita rasa Cina di Malaysia ini macam tak pernah berpuas hati dengan situasi dan keadaan semasa...adakah kerana kiasu.?

5 perkara yang orang Cina mahu, baik ini jawapannya; 


A. Rasuah ; siapa yang sering menyuap? Kalau bukannya orang Cina. Mereka sanggup melakukan apa saja bagi mendapatkan sesuatu dan itu adalah fakta. Jangan dinafikan fakta ini sebab mereka secara jelas menyebut kerajaan yang rasuah.

B.Malaysia berkembang maju sehingga kini adalah bukti jelas bahawa kerajaan terutamannya BN telah melakukan yang terbaik untuk negara dan rakyat di negara ini. Ramai orang Cina yang telah mendapat kemewahan yang melampau-lampau dari pentadbiran tersebut. Segala macam kemewahan dan kesenangan orang Cina dengan menguasai bandar-bandar utama di negara ini juga adalah bukti sahih kepada kejayaan BN tersebut, maka apa lagi yang tak kena. Atau mahukan orang Melayu menyerahkan segalanya hak mereka baru dikira tindakan bijak oleh kerajaan.

C.Siapa yang mengatakan siapa yang berbohong? dan siapakah yang selalu berbohong? Apakah pembohongan tersebut? Jelaskan!

D.Apakah bentuk pencabulan undang-undang yang telah dibuat oleh BN atau kerajaan? Genocide? Apartheid? Apa...apa? Setiap rakyat negara ini bebas hidup dan mengamalkan agama, budaya dan bahasa masing-masing sehinggakan PM sendiri pun turut serta masuk kuil kerana nak raikan perayaan kaum-kaum lain, tak ketinggalan Datuk NIK AZIZ! Apa lagi? ISA? adakah itu yang dimaksudkan? kenapa takut sangat kepada ISA kalau kita tidak punya agenda tersembunyi dan sulit yang akan merosakkan keharmonian dan kesejahteraan negara! 

E. Salahguna Institusi berwibawa negara, atau mungkin boleh disebut disini iaitu MAHKAMAH. Saya dapat rasakan bahawa penulis bercakap bagi pihak ketua pembangkang! Dan bukannya sebagai seorang warganegara yang waras dan berkecuali.Asal kalau BN kalah dalam mahkamah, maka dikira mahkamah adil! Tetapi kalau BN atau kerajaan menang, maka mahkamah disalahgunakan. Apakah bentuk kejumudan dan dangkalnya pemikiran ini.

TETAPI, saya pasti seperkara, hari ini orang CINA melihat bahawa mereka sudah hampir kepada cita-cita terakhir mereka iaitu menguasai politik dan seterusnya memerintah negara ini. Kerana laluannya sudah terbentang dan telah ditunjukkan oleh Anwar Ibrahim. Apakah perlu lagi mereka duduk semeja dengan BN? Kerana itulah setiap persoalan yang dilontar semuanya bernada politik!
INGAT! Negara ini hanya boleh diperintah oleh orang MELAYU SAHAJA. DAN, JANGAN SEKALI-KALI MENAFIKANNYA! JANGAN PANDANG LEKEH DAN HINA KERAJAAN HARI INI KERANA KERAJAAN HARI INI ADALAH KERAJAAN YANG TUNJANGNYA MELAYU. INI TANAH MELAYU DAN TERIMALAH IA SEADANYA! DIMANA BUMI DIPIJAK, DISITU LANGIT DIJINJUNG.
Orang Melayu tidak ada tempat lagi di dunia ini. Inilah tanah tumpah darah mereka! Kalaulah Melayu itu sendiri menjadi bangsat atau pendatang di negara China, apakah kita akan dilayani secara ISTIMEWA? Diberikan jawatan dalam kerajaan?
Lihat sahaja di Singapura, ketika terbentuknya Singapura, siapakah Presiden pertamanya, MELAYU. Selepas pada itu, siapa? NO MORE MALAY! Itulah hakikat, itulah FAKTA!


Berikut adalah komen yang di ambil dari Mummy Rokiah

1 comment:

  1. pendapat saya, setiap melayu mesti menginsafi hakikat ini.Kalau dah jadi macam singapura..dah terlambat.Siapa yg patut menginsafi hakikat ini...??? Melayu yg berkuasa (dlm UMNO,PKR,PAS dan semua NGO-kalu dlm DAP jgn harap..). kemudian diikuti Melayu rakyat jelata.Bersatu nya Melayu patut menjadi teras.1 Malaysia....baru jadi..kalu tidak....masa aje menentukan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog