Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

02 January 2012

Menuju 9, Jan 2012.. Berjayakah Anwar & Kaldai2 Buat Huru-hara?

Strategi Barat(Western) sudah menampakkan buah-buah manis di negara kita... ia disuntik melalui anwar ibrahim yang dilengkapi dgn dana-dana besar secara terus atau melalui pertubuhan ngo, media alternatif dan sebagainya.
Dua Kaldai Utama
Kaldais & Mentor
Kaldai Dengan Bendera Parti
Kaldai & Kaldais
Kaldai & A short & Fat .........
Kita dapat lihat huru hara semangkin kerap di negara kita semenjak anwar dibebaskan semasa zaman Pak Lah. Politik dan ekonomi tidak lagi stabil dan begitu sukar untuk mencapai recovery.
Pelbagai kumpulan tumbuh dan pelbagai hak-hak yang dituntut. Berbagai perarakan juga telah mengambil tempat.. perarakan bersih, perarakan peguam dan kini melarat kepada demonstrasi oleh pelajar... ini semua digunakan sebagai senjata untuk menggugat kestabilan dan keamanan negara. Apabila negara tidak stabil KERAJAAN yang akan dipersalahkan. Kerana Barat sangat yakin adalah susah untuk menumbangkan kerajaan yang sedia ada sekiranya berlawan secara depan-depan.
Senjata utama mereka anwar ibrahim semangkin tumpul dan senjata ini hanyalah sebagai PENGHASUT untuk tujuan menaikkan emosi rakyat dan kini lebih cenderung kepada menggunakan emosi pelajar yg sanggup menjadi kaldai.
Harus ingat, Malaysia negara berbilang kaum dan untuk melakukan seperti Tahrir Square demi menggulingkan kerajaan adalah sukar... kerana jika ianya benar-benar akan berlaku... ia sudah pun berlaku pada tanggal 13Mei.... Insyaallah rakyat Malaysia telah belajar.. ianya adalah lebih buruk dari lebih berfaedah.
Jadi, tanggal 9 Januari 2012 adalah menjadi kemuncak dan akan dijadikan kayu pengukur... sekiranya berjaya huru-hara, maka ia akan berpanjangan.. sebaliknya jika kempen huru hara gagal... ia akan surut seperti lepas banjir dan kering ke esokan harinya.
Kita tunggu, kita lihat apa yg akan berlaku pada 9 Januari.. dikhabarkan anwar akan terus berkempen sehingga malam 8 Januari untuk menjayakan kempen huru hara tajaannya sendiri untuk kepentingan dirinya sendiri... kita lihat berapa banyak kaldai akan bersama anwar...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog