Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

27 January 2012

Betulkah Ramly Burger Dah Tukar Pemilik??

Gua ada terima email seperti dibawah ni.. yang mengatakan Ramly Burger telah dibeli oleh pihak lain dan bukan lagi perniagaan milik Datuk Ramly. Bolehkah email ni dipercayai, boleh tak mana2 pihak lain yang boleh sahkan kenyataan ini. Tolong komen.

From: Noraian-ProductSupport-BMM [mailto:noraian@bmm.com.my
Sent: Thursday, January 12, 2012 4:31 PM
To: 'docsupport-PSupport-BMM'; 'Fika'; matt@stmsb.com.myrohayati@bmm.com.my; 'Nurliana -Purchasing-BMM'; 'Norulldiba-Purchasing-BMM'; 'Nasir Samsudin'; nurmala.taleb@wartsila.comnuralia@astro.com.my; 'Norsabarina-Purchasing-BMM'; 'IdaSuhana-Purchasing-BMM'; 'Mulan Cun'; 'Maizatul (JAC RECRUITMENT)'; 'MNFaez -Purchasing-BMM'; 'Amirin-Purchasing-BMM'; mpoiqc@bmm.com.my; 'Erin Suhaili Ahmad Tajuddin'
Subject: jawapan kpd email RAMLY Frankfurter(Sosej) Lembu Ada DNA Khinzir.


TOLONG ALERT TENTANG PERKARA NI……..


Macam mana Jakim nak inform public. Sijil halal berdasarkan pada tempat proses yg sama semasa permohonan. Pertukaran owner syarikat tak ada kena mengena dengan pengiktirafan sijil halal sebab pekerja masih sama dan nama syarikat masih sama. “Dah lama dah”…..cina menggunakan cara ini utk menyakinkan orang islam. Beli syarikat melayu atau syarikat yg dah ada sijil halal. Mudah ringkas cepat dan Berjaya mengabui mata orang islam. Lagi nama pulak “RAMLY” sama juga dgn pau “AHMAD” yang tertipu umat “MUHAMMAD”. Nak tawakal tapi sekarang dah tau, maka terbatalah tawakal kita tadi. Tukarlah jenama baru “AGROMAS” 100% bumiputra FAMA punya. Kalau dia menghidangkan yg tak halal juga terpaksalah dia tanggung. Wallahuallam.


Untuk pengetahuan semua rakan2, setelah aku berjumpa dengan Datuk Ramly “Ayahanda Negeri Selangor”dia bukan lagi pemilik Ramly Burger. Pemilik barunya adalah 1 tokey cina. Terjualnya syarikat tu setelah dia teraniaya oleh sahabat beliau sendiri yg menjual syarikat tersebut kepada tokey cina nie didalam keadaan Datuk Ramly kesempitan wang dulu. So kesimpulannya jenama melayu tapi bukan hak milik orang islam lagi.


Sekian harap maklum.


Thanks & Regards
Ms.Noraian Bt Nasir (Anne)
Product Support Department
': 07-2542522 Ext: 329
*: noraian@bmm.com.my

2 comments:

  1. betul lah...hari tu dia ada bagitau yg semua ni tipu/dia tak jual kat sape2, tapi tu pasal dia nak cover je....apsal tiba2 jer dia takder duit tu, wallahualam... tak nak buat fitnah pasal tu...

    ReplyDelete
  2. pls update woi...

    Merujuk kepada perkara di atas, kami menafikan perkara tersebut. Kami berharap pihak puan dapat menghentikan perkara ini kerana perkara ini masih dalam siasatan polis dan pihak peguam kami, oleh itu kami tidak dapat memberi penjelasan lanjut.

    Kami mohon puan menghubungi kami untuk mendapatkan maklumat yang tepat mengenai perkara ini di talian 03-61842972.

    Kerjasama puan amatlah diharapkan.

    Sekian, terima kasih.

    Yang benar,

    Shaiful Azwa Bin Zakaria
    Penolong Pengurus
    Pejabat Pengurus Besar
    Ramly Food Processing Sdn Bhd

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog