Kelantan Di Gondolkan

Klik Untuk Bantah COMANGO

22 September 2011

BN Risk Losing 20,000 votes from MAS & Firefly employees + 20,000 spouses...


Barisan At Risk?

Actually gua dah lama tak follow blog2 politik ni.. gua rasa Malaysia ni dah tepu sangat dengan politik.... apa aje org buat, akan jadi kena mengena dengan politik... membosankan.. tak apalah, gua singkatkan mukadimah yg membosankan ini...
Anyway back to this blog title... baru2 gua jumpa member lama dari MAS. Member gua ni dah 20+ tahu kerja dengan MAS. Dulu pun gua kat MAS jugak. So cerita dari dia quite serious. Biar gua singkatkan and straight to the facts... So cerita ni semua adalah berkait dengan kisah MAS & AIRASIA share swap, director swap, etc



Katanya....

1. Banyak staff MAS are un happy with what has taken place...
2. Banyak yg akan menguntungkan tony & gang...
3. Khabarnya kamarudin maybe the key person behind this...
4. FireFly mungkin ditutup... apa jadi to the staff... Firefly suppose to compete dgn Airasia...
5. Belum apa2 lagi, MAS dah kena sponsor QPR pulak...
6. Union akan kehilangan kuasa bila operation Widebody dan 737 di pecahkan dan fleet 737 akan ditukarkan kepada Sapphire dan dikhabarkan rosmah ada kena mengena dengan Sapphire... lagi buat di org fedup... wallahhualam...
7. Kos cutting akan dimulakan dan mungkin stewardess/steward lepas ni kena share bilik hotel macam crew airasia dan mcm2 lagi
8. Kapal terbang yg tony dah order banyak2 tu akan diserapkan ke MAS... dia n geng ambik komisen la kot utk poket sendiri...
9. So MAS people r questioning.... does this exercise benefit the Rakyat and MAS staff...???? Mana pi Rakyat Didahulukan & Pencapaian Diutamakan!!!

SO, gua pun tak tau lah... it is understood MAS people are very sokong the BN and Gov... but now semua tgh bengang and tak ada mood... and have declared THEIR VOTES IS NOT FOR BN/UMNO...

They will monitor tony n geng action every single second.... in total BN will lose around 40,000 votes roughly...

Ini sudah kes teruk utk BN/UMNO... Najib buat kerja penat2 ... no point...

4 comments:

  1. Dalam dunia corporate, save the employer first. Sbb tanpa employer tak akan ada employees..

    Kalau begini reaksi kakitangan MAS, patutlah MAS selalu rugi.

    Apa guna assets yg banyak bagi MAS kalau cashflow takdak??!!! boleh jadi bankrupt juga akhirnya.

    AA liabilities banyak tapi ada cash-flow. Cashflow ni yg digunakan untuk daily operations.

    Employees of AA boleh accept kekurangan, kenapa employees of MAS tak boleh. Apa kehebatan anda?. takkan nak ugut kerajaan sbb takdapat apa yg mrk nak.

    Sanggupkan PR bagi subsidi kpd MAS kalau mrk memerintak kelak? Sekali dua mungkin tapi tak mungkin kalau selalu.

    Saya bukan menyokong AA atau MAS.

    ReplyDelete
  2. Zari,

    Komen yg bernas dan menasabah bro... tapi biasa mereka semua manusia biasa... and dah lama dengan MAS so ada sentimental value and tak puas hati pasal Firefly diwujudkan utk compete AA.. now flight Firefly to sabah sarawak dah cancel pasal the MAS AA thing.. just imagine kalau lu work at Firefly, apa lu rasa... lu akan tak puas hati dgn bos lu .. betul tak.. frankly gua nak tengok jugak tony buat turn around... org dulu2 bukan tak bole buat tapi terkongkong oleh politik... kalau tony boleh buat... mungkin mereka happy.. tapi kalau periuk nasi tergugat... the votes will fly..
    Tq Zari

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. every body must ready for the extreme change. change of attitude.. change of mind set and change of spirit . private operated company always thinking harder toward better tomorrow compared to the GLC.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rakan-rakan Blog